Drivkrafter och värdighet

Vissa dagar undrar jag vad jag egentligen håller på med och vad som driver mig i min politiska gärning. Vissa dagar är det solklart och vissa dagar svårare att begripa.

Jag hade tänkt titta igenom webbsändningen från måndagens fullmäktige för att se om det var lika otrevligt som jag upplevde det live. Men jag kom fram till att det inte var någon bra ide, varför genomlida detta en gång till. Det gapades, svors, bannades, grälades. Vissa mer aggressiva än andra, rått kött hade visst konsumerats…i mängder…
Men jag skulle vilja höra om fullmäktiges vice ordförande verkligen sa det jag hörde, nåt i stil med ’Ni är inte värdiga att vara politiker’?’ att fullmäktige utsett slashasar’ etc?Sen hörde jag samma man säga i radion att det var bra med en hätsk debatt för att det visade vilka värderingar vi har?Menar han då de värderingar han själv för fram i det han säger?

Dagen efter fullmäktige så var det en mycket bättre dag när vi träffades vi som är ordföranden i inlandskommunernas socialnämnder. Alla ville hitta lösningar på problem, utveckla och få bättre villkor för de som bor och verkar här i de glesa inlandet. Då känner man att man gör någon nytta, när vi tillsammans kan hjälpas åt att lösa problem och få fram bra service till medborgarna.. Det är väl det som är den egentliga politiken, det är så jag vill jobba.

2 kommentarer

  1. Åke Nillson, kommunalråd

    Jag tycker Maria mfl från den borgerliga försöker skapa en nidbild av fullmäktige debatten och av oss från oppositionen.
    Vi förde en hård och frän oppositionspolitik som man hade svårt att värja sig mot från den borgerliga majoritetens sida. Det är tydligt att när de inte kan svara på sakfrågor och att vi visar att vi hade rätt i våra påståenden, ja då angriper de formen för mötet i stället.
    Vi förstår att ni medvetet undvek att svara på flera av våra frågor då svaren är inte överensstämmer med det ni marknadsför.
    Vi fortsätter vårt arbete i opposition att föra Vilhelminas utveckling framåt.
    Vi hoppas att majoriteten i fortsättningen vill samverka med oss för kommunen bästa.

  2. maria

    Jag håller inte med dig. Jag tycker inte att det är rätt att man gör ner andra människor. I skolan kallas det mobbing, vad kallas det i fullmäktige? jag vill inte höra att jag är inte värdig att vara kommunalpolitiker eller att den jurist vi rådfrågar (och som utbildat oss) ska slänga sig i väggen efter den här valperioden. Eller att fullmäktige utsett slashasar. jag anser att det inte står för den värdegrund jag vill leva i, lära mina barn elelr bemöta mina medmänniskor. De politiska frågora besvarades sakligt med sans om än det var svårt att hålla sin egen ilska och trötthet tillbaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.