Det är du som bestämmer i Europa.

Vid EP valet den 7 juni ska vi välja vilka som ska representera Sverige i Europaparlamentet. Idag rustar många olika makter för att ta sig in. Då valdeltagandet varit lågt så har nationalsocialistiska och fascistiska grupperingar haft större möjligheter att ta sig in. Det är du som bestämmer om de ska ta sig in eller inte?.det är du och andra som får rösta som bestämmer. TA MAKTEN!!!

Det är därför så otroligt viktigt att du som medborgare går och röstar i EP valet. Det är då vi ska visa vad vi tror på och vad vi står för.

Centerpartiet vill inte gå ur EU då vil vill jobba för:
Att utveckla öppenhet och säkerhet
Att stoppa miljöförstöring och minska klimatgasutsläpp
Att nyttja Norrlands resurser så att de gagnar Norrland
Att förenkla för jordbrukare
Att förenkla för företagare
Att säkra välfärden och tillväxten
Att våra barn ska kunna arbeta och studera i Europa
Att studenter från andra länder ska kunna arbeta och studera hos oss
Att förbättra infrastrukturen och kommunikationerna i Norrland

EU ska jobba med de stora frågorna och inte med detaljer. Beslut ska tas av dem som besluten berör och EU ska inte lägga sig i lokala frågor.

Valet handlar inte om Ja eller Nej till EU. Det är inte heller ett val om du är nöjd eller inte med det EU gör. Valet handlar om vilka du vill ska föra din talan, vilka som ska styra över beslut som påverkar dig och ditt liv.

Så börja redan nu att prata med de du träffar om detta viktiga val, fundera vad du vill och vad du tror på och sen bokar du in valet i almanackan.

2 kommentarer

 1. Losi Kretter

  Ta makten?
  Med två procent av röstetalet i parlamentet?
  Mindre än SD har i Sverige?
  Med ett Lissabonfördrag som kan köra över ett land rakt av?
  Inte lägga sig i lokala frågor?
  När urangruvorna måste öppnas så betyder kommunalt veto ingenting. Om de outbyggda älvarna tvingas byggas ut för att ta globala miljöhänsyn betyder ett kommunalt veto ingenting.
  Vet du vad Lissabon innebär?
  Inte federalism alla fall, för suveräniten är såld för en grynvälling.

  Så valet handlar inte om man är nöjd eller inte med EU gör?
  Nu talar du väl ändå mot dig själv.
  Det är väl precis vad det handlar om.

  Så en handfull männsikor i EU-parlamentet skall för 9 miljoner människors talan.
  Hoppas vi har något gemensamt.
  För du och jag har det inte.

  Hoppas du står på barrikaderna när borrkronorna börjar snurra.
  Under heligfjäll finns mäktiga uranfyndigheter. Måtte de inte tas först.

 2. maria

  Jag tycker att Lissabonfördrag gör EU smalare och vassare. Att det blir fler medlemsländer innebär att unionens arbetsformer behöver bli smidigare. det går inte att köra på i de hjulspår som funnits utan nya måste finnas fram. det kommeer att behöva jobbas kontinuerligt med fördragenf ramöver för att anpassa dem utifrån hur globaliseringen slår.

  I Jag tycker att det nya fördraget stärker de nationella parlamenten samtidigt som europaparlamentets inflytande ökar. Det innehåller förenklingar och förbättringar som medlemmarna har begärt. En del av de saker som kritiserades i första förslaget är nu borttagna. Så jag känner en stark förtröstan om ett starkt coh federlat europa där vi själva beslutar om Uranet i Heligfjäll.. PS” Heligfjäll ligger 7 kv från Golisen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>