Besked i regionfrågan….Jippi!!!

Skönt nu har klartecknet för nya regioner kommit! ett historiskt genombrott för demokrati och regional utveckling.

Det är skönt med ett rakt och tydligt besked från regeringen. Alliansregeringen har visat att den klarar att lösa partiskiljande frågor på ett konstruktivt sätt.
Äntligen lyfts även vikten av en samordning av statens länsorganisation med de folkvalda regionerna. Det måste bli slut på den sektorisering och egenmäktiga centralisering av verksamhet som statens myndigheter ägnar sig åt. Kammarkollegiet får nu uppdraget att ta fram ekonomiska och organisatoriska konsekvenserna för de ansökningar som lämnats in, även den från oss i Norr.. Det blir ett avgörande underlag för beslut om hur de nya regionerna ska formas geografiskt.
Det är viktigt att den utsträckta tiden används för en konstruktiv diskussion som de utmaningar som vi i Västerbotten står inför under de kommande decennierna. Fokus måste ligga på de federala principerna och på enskilda människornas behov och möjligheter att påverka.
En avgörande frågan är hur vi formar en hållbar samhällsorganisation som klarar välfärden, ger utvecklingskraft och ger oss som medborgare möjlighet att utkräva ansvar från politikerna. Vi har en viktig och tuff uppgift i vårt arbete i arbetsgruppen. Det känns så skönt….

En kommentar

  1. Murarn

    Jag förstår inte din otroliga entusiasm och det tydliga ”beskedet” i denna fråga. Skulle du kunna förklara närmare tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>