Älgsäsong efter vägen hem…

Jag är i Umeå efter att ha haft distriktsstyrelse för Centerpartiet i länet ikväll. Jag tar mig inte hem då jag inte har någon bil. Har försökt med alla knep för att hitta någon att samåka med utan resultat. Bilen körde min man hem efter vi landat på Umeå flygplats. Han upplevde tydligt att älgsäsongen efter vägen mellan Vilhelmina och Umeå börjat på allvar, då han såg 6 älgar på vägen hem. 

Vi har i helgen varit på långhelg  hos vår äldsta dotter som nyss blivit mamma i Göteborg. En sån underbar känsla att få träffa sina barnbarn, Alvina och Kaspian. Helt otroligt hur kärlek kan gå rakt in i ens hjärta på en bråkdel av en sekund.  

Det är märkligt att det ska vara så enormt stor skillnad på biljettpriset om man flyger från Vilhelmina eller från Umeå. Det skiljde 7 000 kr!!! på biljetter från Vilhelmina till Göteborg för tre personer, det är inte klokt. Så det blir nog inte så många resor för oss tre, vi får locka hem Sofi med familj med olika knep. Har ni några tips hur man får ens barn att flytta närmare? Vi tar emot dem tacksamt.

 

En kommentar

  1. ivar

    Välkomen till verkligheten. Så fungerar kommunikationerna i Sverige. Biljett priset är styrt av marknaden och inte satt av staten så att gemene man ska ha råd att åka kors och tvärs i landet. Jag brukar ta bilen när jag ska till västkusten. Med prisskillnaden på biljetterna så är det ca 30 kr/mil att tjäna med bilen plus vad biljetterna kostar. Tipset att få barnen att flytta hem är att ragga fler jobb till Vilhelmina. Så att det blir atraktivare att bo här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>