Regeringsförklaringen och sms tumme.

På väg från Tärnaby mot Umeå så lyssnar jag på radion där man analyserar och reflekterar över regeringsförklaringen. Stannar till och sänder sms till Maud och gratulerar och hon denna otroliga kvinna svarar snabbt som alltid. Jag är alltid lika imponerad att hon ger mig av sin tid. Själv är jag nöjd med regeringsförklaringen då många av de områden vi slagits för finns med. Att Eskil blir landsbygdsminister är otroligt viktigt både för oss men även som ett signalvärde för politiken i stort. Detta förstärks av regeringsförklaringens ord om att hålla samman sverige och det vidsträckta landet och det återkommande ”hela landet” .

Jag personligen är inte missnöjd över att Maud slipper vice statsminister rollen då det har gått oerhört mycket tid i den typen av uppdrag. Förväntningarna på henne har varit stora både som näringsminister och som vice statsminister och jag tror det är positivt för partiet att hon ”bara” blir partiledare och "bara" har en ministerpost.

Jag hoppas att denna mandatperiod trycket att vara ”Västerbottens minister” ska lätta då jag hoppas att västerbottningarna nu förstått att en minister är minister för ett land och inte för det län man kommer ifrån. Nu hinner hon med mer av politiken inom näringsdepartementet och har mer tid att driva på och öka trycket på moderaterna. 

Att Anna Karin Hatt kommer in på näringsdepartementet är även det mycket positivt då hon är oerhört duktig och kan våra frågor där vi jobbat tillsammans mer än en gång för att driva på politiken. Trist dock att Åsa får gå då hon drev på infrastrukturfrågorna på ett positivt sätt för vår regions del.  

Sammantaget så är jag nöjd och känner stor tillförsikt att kunna driva de frågor jag tror lägger grund för en stark region, en region med mottot, Top of Europe!

5 kommentarer

  1. Reinfeldts byte väntat

    Struntprat om Torstensson. Efter sista besöket hade hon ju ingeeeeen aaaaning om vad ni var ute efter i Vma.
    Att sen kommuner och landsting ska medfinansiera Norrbottniabanan – en länk mellan länder – det är en ren skandal. Ska vi ta pengar från kärnverksamheterna till sånt?
    Nej du, Torstenssons frånfälle hade sina randiga och rutiga skäl. Kan bara bli bättre med en moderat som hållit i landstingsflaggan i fjollträsk. Bara för att nån är från Centern innebär det inte att det är en kompetent person. Lär dig den läxan.

  2. Eva

    Men vad är detta? Kan du inte hålla ett sms för dig själv? Måste du få bekräftelse hela tiden på att du finns?
    Tror du Maud vill att du gör reklam av hennes tid hon lägger på ett sms?
    Sätt nån gräns för en gång skull för det börjar bli pinsamt.

  3. Rebecka

    Till Eva: Ge upp. Ditt inlägg luktar avundsjuka.

    Till Maria: Starkt av dig att våga stå för den du är och inte ge efter för den trista och kontraproduktiva jantelag som ibland styr mentaliteten i Västerbottens inland. Om fler höll tågan uppe skulle det förmodligen gå bättre för hela regionen.

  4. Pernilla

    Svar till reinfelds byte och Eva: inte så konstigt att det inte händer något i inlandet när såna som ni bara sitter och kommenterar de som verkligen gör nåt. nä, kliv ner från läktarn och gör nåt istället. Det värsta som finns är såna som bara kan kommentera vad andra gör i avsaknad av egen handling.

  5. Stödjer Börje Hörnlunds kritik mot nycentern

    Hoppsan, här verkar två stackare kommentatorer stigit på en öm tå.
    Är det järngänget från Centern som backade upp MK i remmarhistorien?

    Ge upp?! MK har skämt ut oss vilhelmninabor tillräckligt med sitt patetiska kompissnack till regeringen. Snart vågar väl inte en minister ge ett lillfinger utan att bli anklagade för nepotism.

    Pernilla, men va fasen har Torstensson gjort mer än och skrivit under en nationell trafikplan som förpassar inlandet till marginalen?? Gör nåt själv gnälliga mänska och sluta springa och sopa framför MK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.