Regionfullmäktige idag.

Idag har det varit regionfullmäktigemöte. Det är det enda forum där politiker från både Landsting och kommuner möts för att ta beslut och diskutera för regionen viktiga strategiska frågor. Det är 75 ledamöter från hela länet och från Vilhelmina så är jag och Åke Nilsson med denna period. Ett mycket vikitgt forum för att verkligen fundera tillsammans över de utmaningar som vilar för kommunerna och landstinget i ett län med en åldrande befolkning samtidigt som det finns ett växande näringsliv inom sektorer som intresserar unga.

Ett av de tristsa inslagen var när Lennart Holmund inledde dagen med att säga att han tyckte att fullmäktige kunde klaras av på en halvtimme!!! och att informationspunktena var överflödiga…för honom kanske det är överflödigt som sitter både i arbetsutskott och regionstyrelse då han därmed följer frågorna mycket närmare än de flest andra som att där i salen.

Jag tog upp på Alliansens gruppmöte vikten av att vi driver politiska frågor inom regionförbundet och där driver på tillväxt och omställningsfrågor som vi alla är berörda av. Det är ju inte meningen att vi som är ledamöter bara ska sitta av tiden och ta beslut som inte ska diskuteras.

Då mötet avslutades tidigt så hann jag både träffa kollegor på Region Västerbotten och prata kommunikation och budgetfrågor. Kvällen håller jag till hos Lottakarin på julbord och äter gott och jobbar. Imorgon är det en dag tillsammans med alla näringslivsontor i länet på Umestan där jag medverkar. Ska bli kul att få träffa dem och prata tillväxt och utveckling utifrån ett gleshetsperspektiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.