Vindeln ser framåt…

Igårkväll var jag i Vindeln och träffade ett 30 tal landsbygdsivrare från hela Vindelns kommun. Vi resonerade om hur det ser ut på landsbygden, hur det borde se ut och vi försökte hitta nya ideer om vilka lösningar man borde kunna utveckla.

Det är många av de som var där som jag träffat i långa tider i lokala utvecklingssammanhang. Många har jobbat länge och drivit på frågorna via lokala utvecklingsgrupper och även inom politiken. De är eldsjälar som brinner för sina bygder coh de gör ett fantsstiskt jobb om än utslitande i längden.

Min känsla är att äntligen börjar statsmakten se att det lokala måste organiseras på nya sätt. , och att tillväxten på landsbygden är en förutsättning för landets välfärd.

Min känsla är att det växer en ambition på nationell och regional nivå att hitta både organiseringslösningar, finansieringslösningar och öppenhet mot det olika, det som inte ser likadant ut i den ena byn som i den andra. Att tillåta oss att skapa olika servicelösningar i olika byar kan bli byarnas framtid, olikheternas tillåtelse att få fritt spelrum kan bli landsbygdens nyckel.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.