Hur gör vi nu då??

Hur klarar man skolskjutsar, hemtjänst, livsmedelsförsörjning och drivmedel om 15 år? Hur många bor kvar då? Hur många går i skolan? Hur ser barnomsorgen? Vilka strategier har vi för att hantera utmaningarna? Vilka andra aktörer finns för att leverera service till medborgarna? Hur kan vi samverka mellan kommunen, de privata företagen och de ideella föreningarna för att skapa god service till medborgarna och besökarna?

Dessa frågor måste vi ställa oss om vi ska få ork att ta itu med utmaningarna. Jag tror att vi måste våga peka på det som är viktigt för oss som bor här och vad som är unikt för just vår kommun, vår region, vår del av Sverige, vår del av Europa.
 
Jag tror även att det enda sätt som fungerar är när många människor tillsammans är med i öppna forum och diskuterar och funderar. Ju fler som tänker dess bättre. Att låta några få besluta i slutna rum är inte framgångsrikt och skapar inte något starkt civilsamhälle. För att komma framåt måste man ha en vilja att hantera olika viljor, lösa konflikter och ha ambitionen att komma till konsensus.
 
Alla kan inte gilla allting men man måste finna gemensamma lösningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>