LOU som regional drivkraft…

Nu i höst så kommer det en utbildning som riktar sig både till företagare, politiker och tjänstemän som jobbar med upphandling. Tanken är att få fler små företag på landsbygden att kunna ta del av de pengar som det offentliga handlar för varje år. Min tolkning är att det är viktigt att få pengar att stanna kvar i lokalsamhällena så länge som möjligt. Jag vet att det anmält sig en hel del i Västerbotten men allt för få om man tänker på hur viktig dessa frågor är för att företag ska kunna verka på landsbygden samtidigt som kommunernas pengar måste hushållas med rejält.

Det borde väl egentligen vara ett krav på kommunpolitiker att ha full koll på hur de kan nyttja medborgarnas pengar på bästa sätt för att öka tillväxten, spara på resurser och stimulera företagandet??
 
Det borde väl även vara så att OM små företag som Görans Bageri i Dorotea, Handlarn i Rusksele  kan vara del i en upphandling så borde alla andra små företag i inlandet kunna vara med och dela på den offentliga upphadlingskakan, den är ju rätt så rejäl?
 
Läs mer om den är utbildningen och anmäl dig här: http://www.hallbarservice.se/w​ordpress/wp-content/uploads/20​11/05/Program-för-utbildning-o​m-upphandling-i-glesbygd-och-l​andsbygd.pdf  eller ring Gunilla Hedman på Länsstyrelsen och anmäl dig direkt till henne..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>