EU avgiften ska inte läggas på landsbygden!

Centerpartiet driver just nu en kampanj som handlar om att uppmärksamma landsbygdens utmaningar, möjligheter och eldsjälar. Vi lyfter fram goda idéer och öppnar för en rejäl diskussion om hur vi ska vända utvecklingen som under många år gått åt fel håll. Kraften finns ju runtom i Sverige, här finns människor som vill bo och verka på landet, företagsamhet, mat, jord och skog. Världen behöver precis det vi kan erbjuda som mat, energi och råvaror. Det är självklart att stad och land behöver varandra, och att en hållbar utveckling kräver att hela landet får växa.

Med det perspektivet är självklart för oss att notan för den sänkta EU-medlemsavgiften inte ska skickas till landsbygden.

Nu försöker socialdemokraterna lite varstans i media ge sken av att Centerpartiets engagemang inte räcker till för att för hela Sverige att leva och utvecklas. Ja, det är sant att Centerpartiet inte är regeringens största parti, men med Centerpartiet i regeringen 2006 har mycket hänt:
        Sju gånger mer el produceras från vindkraft.
        Biobränslen är en större energikälla än olja
        Stödet till service på landsbygden har fördubblats
        En miljard satsas på bredband
        En rekordstor satsning görs på förbättring av infrastruktur i hela landet
        Alla reformer synas nu ur landsbygdsperspektiv och ”landsbygdssäkras” innan regeringen fattar beslut
 
Men mycket mer kan och måste göras, och vi ser att landsbygden har en nyckelroll i avgörande framtidsfrågor. För jobb och utveckling i hela Sverige krävs bättre möjligheter för turismutvecklin, infrastruktur, matlandet, jord- och skogsbruket. Även dåd et gäller klimatfrågan så krävs fler insatser för en grön omställning där vi i norr har mycket att erbjuda, vi kan visa vägen i hur vi på ett bra sätt tar hänsyn till både miljö och klimat. Samtidigt som vi utvecklar nya hållbara energikällor.  

2 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall

    Hej Maria. Jag undrar bara en sak som jag själv är väldigt kluven inför. Funkar det med vindsnurror och turism på samma ställen? Med samma ställe menar jag inom synhåll. Hur upplever de turister som kommer hit och vill uppleva ”vildmark” att det står vindsnurror mitt i deras ”vildmark”?

  2. ingvar

    Vad är det centerpartiet vill jag har själv pratat med en av västerbottens ledande politiker som säger att vi kan inte hålla inlandet under armarna och ge stöd det blir för dyrt bättre att inlandet flyttar ner till kusten hur ska annars umeå kunna bli 200 000 inv jag tycker självklart att inlandet ska finnas kvar eller utökas med högre inv antal men då måste ni politiker börja göra nåt och inte kasta en massa skit på varandra och att göra norrlands inland till en flykting förläggning löser inte problemet utan se till så att basnäringar som elproducenter skog jord och gruvnäringars hela organisationer placeras i inlandet där råvaran finns och inte i stockholm eller efter kusten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.