Vad ska politiken jobba med och vad ska politiken inte jobba med?

Om man ska göra en lista över vad som är det allra viktigaste att jobba för politiskt i min kommun, vad kommer då överst?

Är det att alla barn och ungdomar ska trivas i skolan, ha glada lärare som trivs i sitt jobb, att barnen och de unga mår bra, lär sig för livet och når fullgoda betyg?

Är det att alla äldre som vill ska få flytta in i ett äldreboende de själva väljer, där det alltid finns någon att ringa på om man behöver hjälp och där de själva får bestämma vad de vill få hjälp med?

Är det att det finns jobb inom flera sektorer, i många starka företag som går bra ekonomiskt, anställer och står sig bra i både nationell och internationell konkurrens?

Är det att vi ökar medvetenheten om att alla tar sitt ansvar för miljön, minskar miljöpåverkan i skog och mark, stoppar uranprospektering och frackingbolag som vill utvinna olja och gas ut skiffer?

Är det att jobba för alla människors lika möjligheter att skapa sig ett rikt arbetsliv oavsett vart man är född. Där invandrare kan komma in i ett jobb snabbt, få arbetskompisar, lära sig språket, tjäna egna pengar och vara en viktig del i samhällets framtid?

Är det att öka öppenheten i de lokala politiska besluten, öka lokala företags möjligheter att lägga in anbud på jobb för kommunen, att Vilhelminaborna ska kunna lägga sig i frågor enklare, att Vilhelminaborna ska vara mer delaktiga i politiska beslut och öppna upp politiken så att alla kan påverka och hänga med i det som händer?

Vad tycker du är det viktigaste? Vad är det minst viktiga att jobba med? Vad tycker du vi i Vilhelminas politiska partier ska prioritera nästa mandatperiod? Är det något av det jag skriver om här eller är det något helt annat?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.