Annika , Vilhelminas nya kommunalråd!

I onsdagskväll hade vi Centerpartistämma där vi slog fast valsedeln till höstens kommunalval. En diger lista med människor från kommunens alla hörn. Vi har haft ett resonemang om att vi verkligen vill ta ansvar för att skapa ett bra samarbetsklimat där alla känner att man kan säga det man tycker, stå upp för medborgarnas rättigheter och vara öppna och transparanta. Vi vill att Vilhelminaborna ska känna sig trygga med att man kan tycka vad man vill, vara med och påverka och inte vara orolig för att man på något sätt blir straffad om man tycker ”fel”.

Vi som varit med ett tag och helst jag som stått i skottgluggen behöver backa för att vi ska få det lättare att få till ett bättre klimat i politiken i Vilhelmina. Vi tror att det är bättre att nya krafter tar vid som inte har gamla arv att bära med sig av oförätter.

En av de starkaste krafterna som Vilhelmina har, valde vi som vårt första namn. Hon är den starkaste personen jag känner. Hon lägger inte kraft på petitesser, oväsentligheter eller tjafs. Hon lägger kraften på det som är viktigt och väsentligt för att Vilhelmina ska vara en bra kommun att bo i, att driva företag i och att besöka. Annika Andersson for president! Säger jag.

När Centerpartiet i Vilhelmina antog kommunfullmäktigelistan så tog vi hänsyn till ålder, olika yrkesområden, boende i kommunen utifrån geografi och politisk erfarenhet.

Nu ser vi i Centerpartiet fram emot en bra valrörelse där vi kommer att driva på en politik för ett öppet klimat, samarbete med företag, föreningar och andra kommuner. Fokus ligger på jobben, på en bra miljö och för en bra service i hela kommunen.

Stämman valde också en ny styrelse och en ny ordförande för kommunkretsen, Else Westerlund från Klimpfjäll som har många års erfarenhet av det politiska arbetet både lokalt och regionalt.
Vi har en lång lista med många nya namn och det känns som om vi vädrar morgonluft.

Många vill se en förnyelse och många vill vara med i vårt lag. Så du som ännu inte blivit medlem, hör av dig..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.