Vad gör den dåliga placeringen?

De kvinnor som drabbas av bröstcancer vänta längst i Sverige på att få en behandling med strålning. Snittet är fyra veckor, en oerhört lång tid för att få börja en behandling när livet står på spel. Västerbottens läns landsting faller i flera mätningar trots att man ligger högt i kostnad inom flera områden. I flera fall så är det brist på personal som ger bristerna och även kostnaderna. Det är inte acceptabelt att vårt landsting ska skilja ut sig i jämförelse med andra landsting då förutsättningarna ändå är rätt lika i vårt land då det gäller personal. Vårt landsting skiljer även ut sid då det gäller rättvisa och tillgång till lika vård i hela länet. Det är även det ett jättebekymmer då det dagligen drabbar människor som är i behov av vård.
Jag tror på primärvården och vården nära människor och på att nyttja teknik för att utveckla vården och för att möta läkare. I Tv i veckan presenterades ett flertal olika produkter för att stötta upp omsorg och vård i hemmen och vi ligger långt fram då det gäller distanstekniker trots att vi enbart nosat i kanten till vad som är möjligt. Allt fler nyttjar 1177.se och hittar vägar till egen vård och telefontjänsten att få rådgivning gör att måna inte behöver söka läkare för enklare bekymmer.
Så om vi jämför vården idag med bara för 10 år sedan ahr mycket hänt och tänk bara på vad som kan ske de kommande tio åren. Spännande att få vara med och föla detta. Jag ska jobba i hälso och sjukvårdsnämnden i landstinget den här mandatperioden och vi har vårt första möte om ett par veckor. Det ska bli intressant och spännande att få ta ansvar för de frågorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.