Landsbygden som drivkraft för att leva gott…

När Annie pratar om landsbygden vid kommundagarna i veckan så blir jag berörd. Vi som land har tre utmaningar där jobben och miljön är två, den tredje är landsbygden och om ett land som växer i takt. Landsbygden behöver en tydlig och stark röst i svensk politik. Utan landsbygdens resurser, utan malmen, skogen, maten och mineralerna stannar Sverige. Men utan jobb och företag, utan infrastruktur, stannar landsbygden.

Jag är uppriktigt oroad över hur styvmoderligt vänsterregeringen behandlar landsbygden. Ser de över huvud taget bortom tullarna på Södermalm? Är landsbygden en blind fläck? Ett Skansen för Romson? Något att hårt beskatta för Löfven?

Vi centerpartister kommer aldrig att ge upp kampen för landsbygden. Vi kommer aldrig, aldrig att tröttna. Idag finns bara ett parti som ser hela landet och det är Centerpartiet.

Vi kommer att fortsätta vässa vår politik för hela landet med siktet inställt på att Sverige både ska ha världens grönaste städer och modernaste landsbygd. För tänk om Sverige kunde byggas ihop med grön, modern infrastruktur? Tänk om avstånden kunde kortas med höghastighetståg och arbetsmarknaden därmed växa? Tänk om byar och tätorter i Norrland kunde lita på uppkopplingen och mobiltäckningen? Tänk om bostäderna blev fler och strandnära?

På världens modernaste landsbygd tar bredbandet dig på mindre än några sekunder till Museum of Modern Art i New York. Där kan du shoppa i vilket varuhus som helst med ytterligare några tryck på tangenterna. Där kan du obehindrat ha möten via Skype med människor från världens alla hörn. Oavsett var du bor.

Där ökar livsmedelsproduktionen, fler väljer att bli bönder för att kunna möta den stora efterfrågan på svensk mjölk, mör biff och rökt skinka. Där förstår fler värdet av svensk mat och svenska bönders arbete. Där betalar människor lika mycket för mjölken som för kolsyrat vatten. Där har Mjölklöftet gett resultat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>