Båd” stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner

Den första maj är det tradition i min familj att vara ute, grilla och njuta av våren. För andra är det tradition att bära röda flaggor och marschera till mässingsorkestrar och sjunga kampsånger om arbetaren som förtrycks under statens makt och skattetryck.

Men idag är det ju Vänsterpartiet och Socialdemokraterna som vill att staten ska bli än starkare, och i sin politik driver de att öka skatter på arbete. Så det klingar väl falskt när de sjunger: ”Båd” stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner”.

Det Socialdemokraterna nu gör är arbetarfientligt på så många sätt. De är allra värst för folk på landsbygden som drabbas av både skatter och ökade kostnader i stort. Som att S ökar Rutavdraget i städer och drar ner i landet i övrigt. Det är främst medelinkomsttagarnas som använder Rutavdraget enligt Statistiska centralbyrån. Kilometerskatt som ökar kostnader på allt som vi behöver i Norrland är ett annat exempel. Eller varför inte ta upp varför det blir dyrare att gå på BIO på landsbygden medans det ska bli gratis att gå på museer i stan? Märkliga förslag som naturligtvis drabbar landsbygden mest.

Så det är väl på tiden att arbetare vänder sig till andra partier som vill öka arbetarnas självbestämmandet och minska statens makt över människors vardag: Partier som hårdare vill beskatta det som är dåligt som tobak, klimatutsläpp och lägga lägre skatt på sånt som är bra som arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.