Förslag som kan bli verklighet…

Idag har en av mina kompisar, Kristina Yngwe presenterat Landsbygdskommitténs olika förslag. Att flytta statliga arbetstillfällen ut från storstaden och ut på landsbygde och att avskriva studielån är så klokt. Att statlig service ska finnas i hela landet är ett annat viktigt och klokt förslag. Att det ska finnas riskkapital för företag som vill växa är en annan viktig del som kanske kan ses som lite baklänges då regeringen nyss lagt ner inlandsinnovation som handlade precis om det. Men bra ändå att det lyfts som ett viktigt område för landsbygden och framtiden, jobben skapas ju av företag.
Det lyfts även förslag på att polisen ska få insatstider de ska hålla och att statliga servicekontor ska finnas i alla kommuner.

Det känns otroligt bra att det nu inte bara är centerpartiet som står bakom dessa förslag utan alla partier i riksdagen har jobbat fram förslagen tillsammans.

Förslagen vilar på grundprincipen att det ska finnas likvärdiga förutsättningar att arbeta, bo och leva i hela landet. Kommittén lyfter även att landets natur- och kulturmiljöresurser är viktiga för att ta Sverige in i en mer miljövänlig framtid, biobaserad och fossilfri och att besöksnäringen är viktig. Något som vi i inlandet verkligen kan hålla med om.

Som centerpartist känner man sig kanske lite extra glad och nöjd. Då kommittéen som jobbat är eniga så är ju chansen också stor att det verkligen blir verklighet av

Läs mer om förslaget på centerpartiet.se

2 kommentarer

  1. Olle

    Detta är kanonbra och hoppas det då inte bara blir ett väljarfiske av det ,uppfattade att en politiker idag i Umeå tyckte detta var kanon. Detta var ett sätt att få ännu mer arbetstillfällen i Umeå. Då kan man fundera på hur han tänkte, Umeå som är den mest landsbygdsfientliga kommunen i norr. Nej hoppas om detta nu sjösätts att det verkligen kommer inlandets kommuner till gagn . Eller allra helst byarna.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det är bra att alla partier står bakom. Det som är trist är att remisstiden är så lång att det kan bli svårt att driva igenom förslagen under en valrörelse. Men vi får hjälpas åt att driva på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.