En turné utan förslag hjälper föga…

I veckan har Stefan Löfven åkt ut på en turné i landet, som lägst norrut åker han till södra Jämtland. Han ar även han insett att Sverige klyvs. På ena sidan står människor i staden och på andra sidan människor på landsbygderna, på ena sidan står de som har jobb, trygghet och någonstans att bo och på andra sidan de so lever i otrygghet, i utanförskap och svårt att både planera och hantera sin vardag. Det här är en samhällsutmaning som kräver ledarskap och handlingskraft. Det kräver att våra politiska ledare ser landet och tudelningen och det krävs skarpa tydliga förslag som motverkar utvecklingen.
Det är särskilt viktigt att vi tar tag i det utanförskap som många som kommit hit till oss hamnar i.

Vi måste skapa bättre förutsättningar för företag att kunna anställa och göra det enklare och billigare att ha människor i jobb. Ett av Centerpartiets förslag handlar om att arbetsgivaravgiften tas bort i två år när man anställer någon som är ny på arbetsmarknaden. Du kan gå in på centerpartiet.se och se hur många jobb det skulle kunna bli i just din kommun. I Vilhelmina skulle det e över 30 jobb.

Men tyvärr tror jag inte att Lövfens resa i landet hjälper så länge som ha inte kommer med några konkreta politiska förslag som han driver igenom. Där är skillnaden, att se är en sak men att våga agera är en annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.