Nu har jag äntligen fått svar på hur det blir med fotvården i inlandet.

Nu har jag äntligen fått svar på hur det blir med fotvården i inlandet. Det ska nu inte vara något problem att få den tillgodosedd på orten, enligt verksamhetschefen i Lycksele.

Han skriver-” Principiellt har vi tidigare och kommer även i fortsättningen remittera för fotsjukvård även till privata vårdgivare, som tex Lollos fotvård, Vilhelmina. Kostnaden ska då faktureras vår klinik. Detta gäller dock inte egenvård. Vi har inte haft nåt särskilt avtal. Har inte lyckats få reda på hur det egentligen gått till för den patient som varit aktuell i pressen. Vår diabetesenhet har remitterat honom till Lollos enligt ovan i början på året. Vi fann dock ingen faktura och enligt uppgift hade hon inte fått nån remiss, så ny remiss är skickad. Sammanfattningsvis så kommer vi även fortsättningsvis att remittera för fotsjukvård till lokala aktörer som kan tillhandahålla det enligt annat mail. I samband med besök på vår mottagning samordnar vi det med besök hos vår egen fotvårdare.
Med vänlig hälsning, Peter Thorén V. Chef, Medicin o rehabkliniken, Lycksele”

Så det låter ju bra. Det här hjälpt till att vi tillsammans har agerat, frågat och ifrågasatt det här. Jag har ringt runt till olika personer som berörts i frågan och ställde en interpellation i landstingsfullmäktige häromsistens i detta tex. Att de som drabbats har hört av sig har varit till stor hjälp för att driva frågan, så tack!

Nu kämpar vi vidare för inlandet framåt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>