Att kämpa för sina barn!

Det finns familjer som fått kämpa för sina barn mer än andra. En kamp om ett barns liv, att kämpa för att barnet ska ha rätten att få hjälp att andas. För de flesta av oss är det ju självklart att barn som inte kan andas själva eller behöver sondmatas ska ha rätt till assistans. Det är ju märkligt att det ens ska vara en fråga. Men så är det inte. Så Centerpartiets ställer nu krav på att lagen ska ändras så att andning ska vara ett grundläggande behov.

Den familj som har ett barn ska kunna känna sig trygga med att samhället finns där. LSS är en av våra viktigaste frihetsreformer, för att den som har en funktionsnedsättning ska kunna leva ett bra liv med möjlighet att delta i samhället, arbeta, studera och ha ett socialt liv.

Vi känner alla till familjer som de senaste åren slagits för sina barns rätt till assistans. Flera artiklar i tidningarna har berättat om familjer som slagits för sina barns rätt. Nedskärningarna av LSS har fått orimliga konsekvenser för familjer och för alla de barn som har andningsproblem. Sedan Socialdemokraterna tog över makten har assistansen dragits in för över 1500 personer. Trots massiva skattehöjningar tycker regeringen sig inte ha råd att låta sjuka barn få det stöd de behöver, det är väl märkligt?

Vi i Centerpartiet vill gå tillbaka till det som är ursprungstanken med LSS, att ge personer med funktionsnedsättning rätten att leva som alla andra. Ingen ska behöva känna oro för att inte få den hjälp de behöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.