Vad är ont och gott i valet den 9/9?

Jag har berättat förut på olika sätt, i sociala medier, i insändare och i intervjuer vad jag tror på. Men hur kan man då frivilligt bli politiker och joina en grupp som rätt ofta blir dumförklarad? Jo, för att man tror på något större, att allt kan utvecklas och förbättras.

Jag har varit engagerad sedan jag var 13 år och började i centerpartiets ungdomsförbund. Då var det kanske mest för att få gå på möten och sen på torsdagsdans. Men från det att jag var 21 år har jag varit kommunpolitiker. Engagemanget har varit lika starkt men kanske i olika frågor utifrån hur min vardag sett ut. När barnen var små pratade jag säkert mer förskola och skola och när mina svärföräldrar behövde äldreomsorg förstod jag deras villkor bättre. Livet har ju sina faser men mitt engagemang är fast.

Nu går vi mot ett val som känns viktigare än någonsin. Ett val om värderingar, vad vi tror på och vilken framtid vi vill se. En medmänsklig framtid med tro om människorna och om landet eller dess motsats.

Faran i detta val är inte de ondas stridsrop och handlingar, utan de godas tysthet.

Man måste ibland välja sida, resa sig upp och ta ansvar. Att stå upp och värna dem/det som av olika anledningar inte kan göra det själva (som barn, sjuka, funktionshindrade, natur/miljö). Att sätta upp kloka lagar och regler. Att prioritera och fördela våra gemensamma medel.

Sen kan man självklart stå upp för det goda och bidra till vårt gemensamma på många andra sätt, men utan politiker som står upp för de grundläggande värderingarna förlorar vi alla i slutändan.

Men vad är då ont och vad är gott? Ja det kan nog variera lite för oss alla. Därför är det avgörande att vi väljer våra politiker i fria allmänna och hemliga val. För väljarna har nämligen alltid rätt – så RÖSTA. Jag står till förfogande för att bli kryssad i alla tre val och ditt kryss ger mig extra stöd i mitt fortsatta engagemang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.