Mer än ett helt Vindeln

Mer än en hel kommun i medborgarantal röstade på Centerpartiet i valet 2018 jämfört med 2014 i valet till riksdagen. Varenda en, av röstena räknas, för hur vi kan få genomslag för vår politik.Över 5028 fler i landstingsvalet och 6578 fler i länets kommuner.

Mest ökade centerpartiet i Åsele där vi fick 6 mandat fler än 2014. Sämst gick det i Storuman där vi tappade 3 mandat. Det har ändrats antal mandat i några fullmäktige som gör att det inte blir helt rättvisande att bara presentera mandat. Man kan ha ökat verkligt rejält om antalet mandat minskat i fullmäktige likväl som att det kan se ut som om man minskat fast man fått fler röster.

Vi har kommunstyrelsens ordförande i Vilhelmina, Storuman och Nordmaling. Nordmaling är den kommun i Sverige där Centerpartiet har 42,5%. Det är bara två partier i Sverige som sitter med i närapå alla kommunfullmäktigeförsamlingar och det är C och S.

Idag är det nomineringsstämma för Centerpartiet i Västerbotten där vi väljer våra företrädare i Region Västerbotten/landstinget. Urban Larsson Dorotea ska tillsammans med Ewa-May Karlsson Vindeln och Håkan Andersson Skellefteå jobba i landstingsstyrelsen. Lars Bäckström Robertsfors och Katarina Larsson Burträsk i Hälso och sjukvårdsnämnden. I regionala utvecklingsnämnden ska Carina Sundbom Skellefteå, Tobias Gillberg och Olle Edblom Umeå jobba. Jag blev vald till kollektivtrafikutskottet som är ett utskott under regionala utvecklingsnämnden. I kulturutskottet ska Mattias Larsson Umeå jobba. I beredningen för regional utveckling väljer vi Carina Sundbom, Tobias Gillberg och från kommunerna Madeleine Jakobsson Nordmaling och Tomas Mörtsell Storuman.

I beredningen för folkhälsa och demokrati södra Lappland väljer stämman in mig som vice ordförande tillsammans med Jarl Folkesson Tärnaby. Det kommer verkligen att bli kul och jag är så tacksam för förtroendet. Samma beredning i Skellefteå väljer vi Håkan Andersson och Robert Boström från Norsjö. I Umeå väljer vi Maria Olofsson Vännäs och Said Awmuuse Umeå.

Sen var det en mängd andra val där vi har representanter från hela länet. Valberedningen har gjort ett bra jobb då deras förslag gick rakt igenom. En bra stämma med bra stämning och en skön känsla av tillhörighet och samsyn. Nu ser vi fram emot en mandatperiod där vi når fram med vår politik och driver Västerbotten framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.