Vi lade ner oss själva…

Vid gårdagens avdelningsmöten i Centerpartiet i Vilhelmina så beslutades det att lägga ner de lokalavdelningar som verkat i kommunen och att de går upp i kommunkretsen som huvudorganisation.

Vi beslutade att istället etablera nätverk för olika frågor och intressen. Idag är det inget måste att vara organsiaerad med en jurisdisk form utan vi kan lika gärna jobba intensivt för olika frågor i olika nätverk. Det är lite mindre krävande att jobba så då man slipper årsmöten och protokoll. Ett sådant nätverkt är samarbete med övriga inlandskommuner för att driva landsbygds och glesbygdsfrågor internt i partiet.

Johan Kling ombudsman i Västerbotten medverkade i mötet och skröt på oss för vårt sätt att driva frågor som protesterna mot att lägga statliga verksamheter i täta regioner liksom hur man drivit frågan om en sänkning av arbetsgivaravgifter i glesa regioner, nej till uranbrytning och för sin tydlighet för att föra landsbygdsfrågor inom partiet. Vilhelmina har en direktvald representant till partistämman som är i Örebro i maj 2009. Där kommer vi att fortsätta driva glesbygdsfrågan lika hårt som vi gjorde med framgång i förra stämman i Kalmar. Exempel är frågor som strandskydd, samhällsservice, hållbara glesa regioner, energieffektiviseringar och skattefrågor. Vi jobbar på….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.