Gammal (S)kåpmat

Det Jobbrådslag som Socialdemokraterna nu presenterar har en mängd förslag som jag funderar på om de verkligen är nya förslag?? Jag har engagerat mig i företagsutveckling och närings och tillväxtpolitiska strategier de senaste 10 åren och kan kryssa för de förslag som nu presenteras som sånt som varit allmänt gods, det är inte nya förslag!
OK, jag ska inte såga allt som gammal skåpmat, några är i vart fall såna som är relativt nya men de ligger redan på alliansens agenda för att utveckla Sveriges företag.

De lyfter fram entreprenörskapsutbildning på alla nivåer, starta eget, yrkesutbildningar etc och det är bra men de kan inte ses som nya. Ett exempel är det som nu drivs igenom i den nya gymnasieskolan där 14 av 19 utbildningar är yrkesinriktade.

De program som Alliansen lyfter fram har sitt fokus i det företagarnas själva lyfter fram

? Förmögenhetsskatten är avskaffad.
? Förlängd period för momsinbetalning har genomförts.
? Utväxling av företagsstatistik mellan myndigheter minskar blankettraseriet.
? Socialt trygghetssystem för företagare skall genomföras.
? Ökad konkurrensutsättning av offentlig sektor.
? Revisionsplikten för mindre företag skall avskaffas.
? Förmånsrätten för banker vid företagskonkurser skall återställas.
? 880 ambassadörer för coachning av kvinnliga nyföretagare har utsetts
? En åtgärdslista med 400 punkter ligger i pipe-line.

Jag som företagare kan väl trots att det är mycket gjort inte känna mig nöjd. Det behövs en ständig utveckling och fler riktade åtgärder för att få företagandet att växa. Jag som entreprenörssjäl blir nog aldrig helt nöjd. Drivkrafterna för entreprenörskapet är utveckling och vi som är företagare vill vara med och utveckla landet och den region vi verkar i och vi kommer att fortsätta att driva på utvecklingen och politiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.