Kompass i prioriteringsarbetet

Jag har funderat och vridit på min egen politiska kompass och kommit fram till att det är viktigt i det prioriteringsarbete vi nu ska genomföra att jag inte tappar min ideologiska kompass. Som centerpartist står jag på en federalistisk grund där maktdelning leder till att människan känner att hon kan påverka sin egen vardag. Detta då demokratin i samhället ökar och maktkoncentrationen minskar. Den som kan påverka blir mer kreativ och kreativitet ger tillväxt.

Jag tror att det är viktigt för oss alla att vi håller på våra ideal och våra politiska löften.

En annan viktig del i min tro är, Icke-centralisering. Det betyder att vi vill involvera de som berörs och att beslut ska fattas så nära dem som berörs som möjligt. Men även för att främja samarbete mellan olika nivåer på frivillig grund, där i det prioriteringsarbete vi nu gör så ska verksamehter och byars egna initiativ och förslag tas väl om hand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.