rösta7juni.se

’Kampanjen Rösta 7 Juni är en kampanj för att få fler ungdomar att bli delaktiga i beslut och i val till parlament. Rösta 7 Juni startades av LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer.

Under förra valet till Europaparlamentet röstade bara var fjärde person under 25 år. De flesta som röstar i valet är över 50 år och medelåldern på parlamentariker är över 50 år.

De skriver, ’De flesta beslut i Sverige påverkas av beslut som tagits i EU. Att Ryssland bygger en gasledning över Östersjön, att Sverige ska införa fildelningslagen och direktivet IPRED eller att våra bussar är anpassade så att alla kan ta sig på bussen – de är alla EU-beslut som påverkar vår vardag. Bryssel kanske ligger längre bort än riksdagen men besluten syns lika tydligt här.’

Det är självklart att unga ska få inflytande och makt även på den europeiska arenan och därför ska vi vara med och rösta den 7 juni . De unga sjäklva måste även de rösta föra tt välja vilka personer de vill ska före deras röst i parlamentet.
Gå in på den här sidan och läs mer: www.rosta7juni.se

3 kommentarer

 1. Isak

  Ungdomarna med flera kommer
  inte att rösta, när deras företräd-
  are struntar i väljarna emellan val-
  en. Detta har du fått kritik på, och den är berättigad. Så din vädjan
  om röstning kommer en majoritet av väljarna ingnorera. Man kan inte sitta på pidestal och diktera
  vad undersåtarna skall göra. Där-
  för kommer din vädjan att bli
  obönhörd.

 2. maria

  OM du inte röstar så låter du andra föra din talan, det kan bli de personer och de ideologier som du inte tror på. Alla beslut som tas på Eu nivå påverkar dig i din vardag, vare sig du vill det eller inte. Men var och en av oss måste göra som man själv anser vara det rätta. Man msåte även inse att de val man gör påverkar framtiden och den egna vardagen på något sätt. Oavsett vem som åker till Bryssel….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.