Bryssel och sen hem till Landstinget….

Är på Bromma på väg till Bryssel för att ersätta Centerpartiets parlamentariker Lena Ek i en debatt om regionalpolitiska frågor. Kul, spännande och ansvarsfullt. Jag har fått ett stort förtroende av partiet! Som jag ska förvalta väl. Jag kommer att prata om hur viktigt det är att koppla den lokala politiken mot den politik som först på EU nivå då det handlar om samma problem över hela Europa. Det är demografi, en åldrande befolkning och utflyttning, klimat och globaliseringen som påverkar allt från sysselsättning och sjukvård till näringslivsfrågor.

Norrland är Europas kornbod i de resurser vi har både för klimat och energi. Vi måste dock ställa om strukturen för att hantera förändringen av befolkningens sammansättning.

Och igår blev det offentligt att jag tar över som kommunalråd den 1 maj. Det känns skönt att det är ute nu då det varit en lång process fram till igår. Jag är taggad till tänderna och lovar er en tuff tid med stora förändringar och omställningar som på sikt kommer att ge en stabil kommun med en hållbar organisation och struktur. Jag lovar även att vara öppen, kommunikativ och vara tillgänglig för era frågor.

Imorgonkväll är det träff på Folkets Hus omkring Landstingets prioriteringar. Kom dit och debattera vilken vård vi ska ha i framtidens Vilhelmina..

2 kommentarer

 1. Isak

  Tar din kommunalrådsförklaring
  med löfte om öppenhet, dialog och
  tillgänglighet för väljarnas frågor,
  som ett svar på tidigare kritik.

 2. Lena Ek

  Fantastiskt att du kunde visa bredden och erfarenheten fraan Vilhelmina i Bryssel! Har bara hoert lovord. Och lycka till med ett haerligt men utmanande uppdrag! Jag har just varit paa klimatdebatt i Stockholm med Bill Clinton och Tony Blair. Vi har en del att fixa till… Men skogen och viljan aer en bra boerjan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.