Kärlek för alla…..

Äntligen så är allas kärlek lika mycket värd i Sverige i vart fall. Tyvärr är vi långt efter vissa länder och andra länder är efter oss i Sverige. I veckan som gick så beslutade riksdagen om en könsneutral äktenskapslagstiftning. Det har varit en viktig fråga för mig under en lång tid.

En av anledningarna att jag är centerpartist är att människors lika rätt och värde är en princip för Centerpartiet som genomsyrar all politik. På stämman vi hade 2001 så beslutade vi att äktenskapet skulle vara öppet för alla par, oberoende av kön, och att man ska få gifta sig i kyrkan. Nu äntligen är vi i mål och staten kan inte längre göra skillnad på människors kärlek.
Idag handlar äktenskap om viljan och beslutet att två vuxna individer väljer att leva i en livslång relation, byggt på ömsesidig kärlek och gemensamt ansvar för varandra och för att ge trygga uppväxtvillkor för barnen. Det blir då en helt naturlig utveckling att fler omfattas och att äktenskapet som institution öppnas för alla människor.

Så det glädjer mig liksom ett av alla de mail jag fått de senaste veckan som det från en professor. En sådan profession är ju klok och redig och har vetenskapen bakom sina utsägelser?eller hur? Jag fick denna hälsning från en av våra främsta professorer i landet. Det var härligt och jag tror professorn känner mig rätt väl" Du kommer att bli både ett bra och fräscht inslag i politiken. Dig uppfattar jag som ärlig och jordnära, samtidigt som du är fantasifull och kunnig. Det är en ovanlig men alldeles underbar kombination. Men glöm inte bort dig själv i allt detta, ta lite tid för bara dig och för att hinna njuta av livet."

2 kommentarer

  1. Vill dig väl

    Ta den här bloggen och diskutera den med någon som du känner och som vill dig väl. En riktigt uppriktig sanningssägare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.