Budget, Vojmån och jäv….

Det har varit ett skönt påskväder och jag och dottern som varit i Västansjö hela veckan har haft det så skönt. Långt ifrån Internet och tidningar blir man på ett annat sätt utvilad. Jag kommer hem idag och packar upp, tvättar, plockar ihop och fyller kylen för att sedan gå igenom vad som hänt under veckan som varit i medierna.

Då både tidningar och radio ringt mig så har jag vetat att Annika Wibrell ifrågasatt att Socialnämnden diskuterade om hon i sin roll som ledamot i nämnden var jävig då hon företräder facket i sitt jobb. Den bild hon ger stämmer inte med min och jag har svårt att se hur hon ’tvingats’ ut från sammanträdesrummet?

Min bild är att vi i nämnden gjorde som lagen säger att man ska göra när någon kan vara jävig. Nämnden måste vara opartisk när man bereder eller beslutar i ett ärende. Ett facks frågor får inte hanteras annorlunda än andra fackföreningars. Alla fack ska känna att de behandlas lika i frågor om besparingar tex.

Annika har fört frågan till Länsrätten så får de avgöra om jag gjort något jag inte skulle ha gjort. Att hon sedan säger att Socialnämnden inte hanterat ärendet rätt, det får stå för henne då nämnden gjorde som vi blev tillsagda i den samverkansgrupp som alla partier jobbat tillsammans i där vi resonerade oss fram till en beslutsgång. Även KUN har följt dessa riktlinjer att inte besluta i ärendet utan att besluten skulle tas i KS men ärendet beredas i nämnderna.

Imorgon är det kommu nfullmäktige och vi har väldigt många medborgarförslag och frågor från medborgarna, allt från vilka chefer som behövs till en förnyad process för att överleda vatten från Vojmån till Stalon. Så det kommer att bli intressanta diskussioner. Hur vi ska klara budget för 2009 är det hetaste frågan och jag hoppas på många kreativa förslag från kommunfullmäktigeledamöterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.