Mjölkhinkar och gubbar

Efter att ha invigt Vihelminas Gårdsbutik ,som blivit en succé, på hembygdsfredagen så har jag varit ledig och bott i stugan i Badviken, det har varit fullt upp. Döttrar med sina respektive samt deras kompisar har varit här uppe så vi har haft huset fullt. En annan typ av aktivitet, när familjenss alla viljor ska tillfredsställas, än att jobba och det har varit så trevligt. Jag har lovat mig själv att motionera varje dag under semestern och på en av mina rundor såg jag en gammal mjölkhink som någon skulle skicka i metallåtervinningen. en precis likadan som vi hade hemma i Golisen när jag var liten. Så jag sökte reda på ägaren och tiggde hinken som nu pryder sin plats brevid min brevlåda. Arvet från bondesamyhället är inte längre bort än så. På lördag ska Lillgubben invigas i Skikkisjön och jag undrar vilka sägner det finns bakom denna gubbe? Vad är det för arv som lever vidare i detta monument?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.