Skidåkningstopplista

Destination SÖdra Lappland har två skidorter med i toppen av den lista som tidningenEscape 360 tar fram. Först kommer Åre men på andra plats placerade sig Borgafjäll. Man skriver att orten är en en riktig pärla vad det gäller offpiståkning, både i och utanför systemet. Tredjeplatsen knep Kittelfjäll som är berömt för sin helikopterskidåkning och sina raviner. Man skriver bland annat att få platser i Europa kan erbjuda så bra heliski till samma prislapp.  Vi ahr fantastiska skidåkar möjligheter i vår region och äntligen kan man flyga hit billigt, åka buss från Umeå eller ta bilen och besöka båda orterna…..Välkommen!
 

En kommentar

  1. Tommy Streling

    Förstår ärligt talat inte varför TärnaHemavan inte förtjänar att omnämnas som kom på en femte plats.
    För oss som bor i övre Vojmådalen skulle Hemavans flygplats även kunna mata besökare till Kittelfjäll. Målen kompletterar varandra och vid olika temp/snö/väderleksförhållanden kan man snabbt byta ort. Här kan man tala om att kunna ge snö- och åkgaranti!
    Men varför nämna Storuman som är en del av det verkliga Södra Lappland? Tycker Kittel och TärnaHemavan är guldklimparna som kröns av pärlorna Borga och Nalovardo. Välkommen till alltihop!(men oljegrus mellan Dikanäs-Morka skulle underlätta)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.