Minister som föder barn?

Ska man inte kunna vara minister för att man får barn? En helt märklig debatt förs just nu om BirgittaOlssons möjligheter att vara minister för att hon blir förälder…Hallå, vilken tid lever vi i?? Jag blr både beklämd och bekymrad att det fortfarand finns röster som jobbar för att hålla tillbaka kvnnor. Det som beklämmer mig mest är att det även är kvinnor som talar bakåtsträvande.

 

4 kommentarer

  1. Det löser sig

    Jag håller med Dig Maria, det är ofattbart. Men det löser sig, för i oktober har Sverige en ny regering.

  2. Åsa

    Ett tankeexperiment – skulle du kunna tänka dig vara gravid, föda barn och strunta i föräldraledighet och samtidigt vara kommunalråd? Ärligt talat?
    Att vara EU-minister kräver säkert mer än av ett kommunalråd.
    Veckorna innan graviditet och månader efter nedkomst vill jag ge varje blivande och nybliven mor, åt det nya livet som tillkommit. Jag ser det som en rättighet.
    Har du tänkt på att stark stress och tunga krav inte heller är bra under en graviditet? Din respekt för havande och födande kvinnor är noll. Ärligt talat helt ansvarslöst mot alla.
    Vilken tid lever du i? 1800-talet.

  3. orolig

    Bakåtsträvare? Ja jisses, vad är då en framåtsträvande kvinna? En som föder under ett regeringssammanträde och slänger upp ungen på och ammar i nästa ögonblick?

    Som Åsa skrev, väldigt tung stress under långa perioder är ohälsosamt. Ska man utsätta havande kvinnor för det? Kan ju för hela friden leda till missfall.

    Hur kan man får detta till att handla om att ”hålla tillbaka kvinnor”? Så totalt gränslöst. Att det skulle vara beklämmande att kvinnor har ”fel” åsikter markerar bara Maria syn på människor. Alla ska förverkliga sig till vilket pris som helt och på bekostnad av omgivningen.

  4. Maria Kristoffersson

    Oavsett vilket arbete eller uppdrag jag har så måste det gå att vara förälder samtidigt. Vi måste tillsammans måste skapa ett samhälle där det är OK att bli förälder. Naturligtvis måste det lilla barnet få en bra start med föräldrar som har ork och lugn där är både mamma och pappa jätteviktiga. Man måste få välja själv hur jag vill ha det som förälder och hur vi delar ansvaret i familjen. Det ska inte styras av ett samhällstryck utifrån vilket kön man har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.