Förklara skillnaden…

Kan någon förklara för mig varför det är fult att tjäna pengar på att lägga om ett sår på ett ben men helt OK att tjäna pengar på att fila fötter. Vad är det som gör det OK att tjäna pengar på att fixa ett eluttag men fult att tjäna pengar på att fixa till en gardin.

Vad är det som gör det OK att tjäna pengar på sysslor som traditionellt främst gjorts av män men fult att tjäna pengar på sysslor som traditionellt mest utförts av kvinnor?

Sverige är väl kända i världen över vår höga kompetens inom vård och omsorg men vi har väldigt svårt att få till export av tjänster och kompetens inom det området. Min förklaring till detta är att det fortfarande anses fult att starta företag som bygger på främst kvinnors kompetenser från vård och omsorg. Detta måste vi ändra på…..

2 kommentarer

  1. Vilket är fulast?

    Vård/omsorg ses ofta som kvinnofällor. S.k. kvinnligt företagande riskerar ge dubbla kvinnofällor som pressar företagare än mer – om ”alla” vill ha ”vinst”.
    Det ”fula” är att vård inte får kosta – för landsting och brukare. Så var ska vinsten tas som ingen har råd med idag? Sämre kvalité eller ökad exploatering av kvinnor?
    65+ blir fler. Potterna minskas. Man kan alltid ge mer, ge extra tid och omsorg. Våra band till människor gör att många tänjer på gränserna. Det är inte att göra en installation och sen åka på nästa jobb. I privat hemtjänst sopas utmattningen under mattan. Är det snyggt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.