Kommunalrådet informerar om vad som hände vecka 9

Måndag: Politisk ledningsgrupp där vi jobbar med aktuella frågor och planerar veckans uppdrag. Sen träff med Åke där vi planerar olika frågor. Sen träff med förtroendemannagrupperingen i Alliansen inför onsdagens möte där det slutliga förslaget ska slipas fram. Träff med en medborgare som har problem som man vill dryfta. På kvällen styrelsemöte för Centerpartiet där vi planerar och diskuterar vårens olika uppdrag, aktiviteter och hur vi på bästa sätt ska ta emot de nya medlemmarna. Sen har vi nomineringsstämma i Centerpartiet. Där slås listan inför kommande kommunfullmäktigeval fast. En helt gäng hugade, engagerade och arbetsvilliga medborgare som vill jobba intensivt för Vilhelmina kommuns bästa. En skön känsla att vi är ett så samspelt, härligt och roligt gäng. Jag är så glad att de ger mig deras förtroende att jobba en mandatperiod till utifrån de ambitioner som vi i partiet har. Så nu ska jag kämpa för att få leda kommunen igenom en hel mandatperiod. Vi har ju kommit en bit på väg sen ajg tillträdde i maj 2009 men det är mycket kvar att göra.

Tisdag: Är inbjuden att prata lokal utveckling, demokrati, makt, och motstånd vid en samtalseftermiddag vid Dalkarså Folkhögskola. Det hör inte till vanligheterna att få en sådan förfrågan men det känns hedrande att de är intresserade av det jobb som vi driver i inlandet. Ett 90 tal elever från hela Norrland är med och det blir goda resonemang och ett stort intresse för vårt arbete med destinationsutvecklingen finns, träffar även Vilhelmina ungdomar som blir lite stolta över att få höra om sin kommun. Pratar med mynddigheter och företagare i fjälldalarna utifrån skatteregler. Skriver en skrivelse till Skatteverket. Åker till Lottakarin och Kristofer och bor hos dem.

Onsdag: Jobbar på morgonen med en uppgift omkring kommunikationer i destinationsutvecklingen. Har sen en träff med en regional företrädare där vi pratar om flyg och destinationsutveckling. Jag jobbar på flera fronter med denna fråga och jag tror att det är väldigt viktigt att få så många som möjligt informerade om vad vi vill, vad vi gör och vilka målbilder vi ser. Äter lunch mitt emot Länsstyrelsen på ett ställe jag aldrig varit förut, Göteborg, ett skönt ställe jag kan rekommendera. Får samtal under dagen som rör både personliga tragedier, glada utvecklingsobjekt och ilska utifrån tagna beslut. Vissa dagar ringer det många medborgare och andra ringer ingen. Idag var det känslosamma samtal med både skratt och gråt. Jag kan inte lösa allt men jag kan lyssna på alla och försöka förstå och göra det som är möjligt men alla problem kan jag inte lösa. Jobbar sen med de projekt som planeras i länet som ska prioriteras i Utvecklingsrådet imorgon, jag vill få ett tydligare landsbygdsfokus då många projekt ligger vid kusten. Förbereder ärenden till 10 kommungruppen i Lycksele.

Torsdag: Är tillsammans med alla andra kommunalråd i länet med på det Utvecklingsråd som återkommer ett par gånger per år. Där går vi igenom både Skatteutjämningssystemets för och anckdelar utifrån olika synsätt och beslutar om projekt i länet. Vi ska inkomma med våra projektideer nu snarast föratt ta dela v de medel som fortfarande finns för utvecklingsarbete för tillväxt. Kör hem och hinner precis till kvällen föräldramöte, lite sen men dock….

Fredag: Sjunger för min yngsta tidigt på morgonen då hon blir 14 år . 10 kommungrupp i Lycksele där jag är ordförande. Vi pratar om viktiga frågor för inlandet som samverkan gymnasieskolor, infrastruktur, kulturinventering. Hastighetsbegränsningar och Samiska språk m.m. Efter det är det ägarsamråd för Forskningsenheten där vi pratar framtidsfrågor. Hem till familjen, tårta och Natalis 14 årsdag.

På lördag kör vi skoter upp till Västansjö och fikar, skön vinterdag med 18 mil skoter. Söndag är det Golympiska spel i Golisen , skidskytte. Efter tävlingen är det semlor och kaffe. Se www.nastansjo.se På söndagkväll åker jag och Natali till Umeå för att både jobba som kommunalråd men främst jobba med att skura den restaurang som Lottakarin ska starta nere vid älven, se www.clubsocialize.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.