Åsele håller i taktpinnen…

Åseles kommunalråd har igår i radioprogrammet Min kommun flaggat för en kommunsammanslagning mellan Åsele, Dorotea och Vilhelmina. Det känns väldigt bra att vi kommit så långt att Åsele ställer sig i fronten. Pratade med Mats-Erik i Dorotea om frågan och vi börjar se gemensamma linjer. Det gedigna arbete vi jobbade med för ett par år sedan stannade upp. Men nu så verkar vi ha bättre förtroende för varandra så att vi kan fortstätta diskussionerna.

En kommentar

  1. ivar

    Jag tror inte på en kommunsammanslagning men deremot ett utökat samarbete. Befolkningen har en förstark nationalkänsla mot den egna kommunen. Historiskt så kan vi titta på hur det gick sammanslagningen av Dorotea, Fredrika och Åsele en gång i tiden. Fredrika finns nästan inte kvar. Och tittar man på de kommuner som blev sammanslagna med Strömsund så har det var nästan en katastrof för de gamla kommuncentra i de gamla kommunerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.