Snöröjning och stålbad

Snöröjningen kommer att ske på helger från och med att vi nu upphandlar snöröjningen. Nästa vinter kommer det att röjas snö när det  snöat mer än 5 cm på veckorna och när det är mer än 15 cm på helgerna.  Idag har vi ingen snöröjning alls på helgerna som ett sätt att  spara pengar. 

Under flera år har GVA verksamehten gått minus och revisorerna ställer frågan vad vi gjort för att åtgärda detta. Det jag svarar är att vi nu upphandlar snöröjning och underhåll och att vi nu  ska hantera soporna mer kostnadseffektivt.

Under många år har ingenting gjorts för att förnya, förbättra och modernisera kommunens verksamheter. Vi i Alliansen har tagit tag i detta och har som mål att effektivisera så vi får pengar över till att underhålla och fönya.

Vi har ekonomin under kontroll och vi har stora planer för kommunen och dess framtid. Det är både enormt spännande och utmanande.

 

4 kommentarer

 1. Åke Nilsson

  Varför kan inte Vilhelmina kommun snöröja med sin egen personal?

  Är det en medveten strategi att inte snöröja i egenregi så att det ska bli lättare att motivera en upphandlingen av snöröjningen?

  Frågan kavrstår Maria, varför har kommunen inte snöröjt på helgerna i egen regi?

  När vi satt i sammanträde med kommunstyrelsen så sa du Maria att kommunen hade stora åtagnade och en kärv ekonomi.

  Utåt så är allt bra. Dubbla budskap. Kan det måhända vara valår?

 2. Regeringen

  Om Vilhelminas regering nu har vänt tränden, har en god ekonomi och stärkt kassan, varför i fridens namn fattar man inte då beslut att ploga på helgerna!
  Alliansen har ju makten idag! Eller hur??

 3. Regeringen

  Om Vilhelminas regering nu har vänt tränden, har en god ekonomi och stärkt kassan, varför i fridens namn fattar man inte då beslut att ploga på helgerna!
  Alliansen har ju makten idag! Eller hur??

 4. ivar

  Kostnadseffektivsophantering? Ja kommunmedborgarna får högre avgifter för soporna. Det enda som är bra med det nya systemet är att vi som har lite sopor inte behöver betala för barnfamiljer med en massa tunga bjöjor. Jag undrar när det ska börja med den nya ordningen och var man ska ha soptunnan. Vid tomtgräns eller i snödrivan vid allmännavägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.