Kommunalrådet berättar om vecka 12

Detta hände förra veckan. Vecka 12

Måndag: Politisk ledningsgrupp och träff med kommunledningsgruppen där vi drar upp riktlinjer för ytterligare insatser för barn och ungas hälsa. Efter lunch förberedelser av Fjällkonferensen där jag och Karl-Johan har olika ansvarsområden. Går igenom ärenden och agendan med kommunchefen. Kommunfullmäktigegrupp på kvällen.
Tisdag: Kommunstyrelse hela dagen där vi bla går igenom den nya Gymnasiereformen som kommer att innebära förändringar av alla gymnasieskolor och program. Det kommer att bli en spännande resa att finna vägen fram mot denna reform. Det är dock väldigt bra förslag och jag tror att lärandet kommer att få ökad status och betydelse i om denna reform. De praktiska linjerna får högre status och praktik blir en viktig del av utbildningen.  Se mer på skolverkets hemsida.
Onsdag: Först på morgonen Forskningsenhetens styrelse där representanter från grannkommunerna deltar. Vi pratar om framtiden och fokus för enheten. På eftermiddagen startar Fjällkonferens med Tillväxtverket. Jag refererar till den i tidigare bloggar på www.vilhelminabloggen.se. På kvällen är det middag med en del lobbyarbete för destinationen.
Torsdag: Fortsatt Fjällkonferens och sedan till Arvidsjaur för Europaforum. Se även om detta på Vilhelminabloggen.se. det viktigaste här var att få med turismen som en del i NSPA Northern Sparsely populated areas policydokumentet. Det visade sig vara viktigt att vi var där då turismen fallit bort och inte kom med i presentationen. Men nu är den där. Lyfte även in transporter i policydokumentet för klimat och energi.
Fredag: Telefonmöte kl 7.00 för att planera Akademi Norrs nästa fokus. Fortsatt Europaforum och sen hem för att gå igenom Årsredovisningen med revisorerna. Vi hann knappt. En viktig genomgång där de efterfrågar åtgärder för att få GVA Gator, vatten och avloppverksamheten i balans som har mångåriga underskott. . Jag berättar om det vi gjort i nytt avfallssystem som vi håller på att införa och att vi sparar genom att upphandla vägunderhåll. De för även fram att vi måste bli bättre på mål och styrning. Jag berättar om den budget och strategiplan som vi nu processar tillsammans med budgetremissen. Förhoppningsvis kommer vi att slippa revisorernas påpekanden i framtiden. Det är viktigt att inte bara rycka på axlarna för deras synpunkter som man gjort allt för ofta genom tiderna. Vi måste åtgärda det som vi kan åtgärda.
På kvällen åker vi till Västansjö och börjar skotta snö, hela helgen skottar vi oss igenom för att komma hem på söndag och fortsätta skotta. Den här vintern har då i varje fall gett rediga biceps!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.