Kommunalrådet berättar om vecka 14 och 15

 

Vecka 14
Tisdag-torsdag: Åker till Umeå på måndagskväll och jobbar på LottaKarins restaurang. Natali och Fanny och jag målar och slipar. Skriver första utkasten till de interpellationer jag fått från Åke, hade tre frågor och tolv frågor från KG.  
På onsdag kommer radio Västerbotten och intervjuar mig om Umeås tillväxtmål. Sen en träff på Länsstyrelsen inför landshövdingens besök. Sen jagar jag region Västerbottens företrädare för att få prata flyg inför de möten vi har nästa vecka.
Torsdag åker vi hem igen och städar upp hemma och tar tag i all den post som samlats sig i både posthög och mailbox.  
På fredag först ett möte där vi pratar flyg inför måndagens möte med Region Västerbotten. Sen ett möte med skogsägare i kommunen för utveckling. Sen ett möte med Skogs och lantbrukshögskolan för att prata Destinationsutveckling. De vill vara med och jobba med vårt utvecklingsarbete då de ser stora möjligheter att pröva metoder och verktyg i praktiken från den forskning de driver. Ringer upp människor i destinationsutvecklingsarbetet omkring detta för att förankra tänket. Träffar företagare som vill köpa mark. Hinner besöka ett par företag i privata ärenden innan dagen är slut.
Tar med mig luntan med papper inför kommande sammanträden då vädret verkar inbjuda till inneaktiviteter.
Vecka 15
Måndag: Måndagsmöte med ledande politiker och chefer. Sen Ägarsamråd med Inlandsbanans ekonomiska förening och därefter till Umeå för möte angående flyget tillsammans med Åke och Johan Hagelberg vår flygplatschef.
Tisdag: Kommunstyrelsens arbetsutskott och samtal omkring det nya näringspolitiska programmet och Kittelfjäll. Träff angående rekrytering av ekonomer.
Onsdag: Intervjuer med företagare i besöksnäringen. Förbereder kommunfullmäktige och har Centerpartilunch. Sen träff med Västerbottens idrottsförbund på kvällen.
Torsdag: Gunnar Hörnlund fyller 65 år ! Vårpropositionen släpps och det är spännande att se vilka satsningar som berör oss i Vilhelmina. Föreläsning hela förmiddagen med Rädda barnen omkring Ensamkommande flyktingbarn. På eftermiddagen handelshögskolan som är här i Vilhelmina där vi lär oss mer om strategiskt sektorsövergripande tillväxtarbete.
Fredag: fortsatt tillväxtarbete och företagsbesök på eftermiddagen.

En kommentar

  1. sylvia samuelsson

    Hej Maria!
    Spännande med ert arbete med näringslivspolitiskt program o Kittelfjäl. Lite nyfiken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.