Vilhelmina är bäst ändå….

Vilhelmina är helt underbart. Igår körde några av oss i kommunen upp till Dikanäs och sen till Saxnäs för att träffa medborgare som protesterar mot att kommunen säljer de gamla pensionärsstugorna. Vädret var fantastiskt och jag bara njöt av de vita vackra vyerna.

Det var två tuffa möten där det vore så enkelt att stå och ge vallöften att vi inte ska sälja. Problemet är bara att OM vi inte säljer ska pengarna tas från någon annan kommunal börs. Det är inte eneklt alla dagar att vara ansvarig för en kommunal kassa och även vilja driva utvecklignen framåt. det finns många bromsar i systemet!!! Jag lovade dock att diskutera med mina kompisar och fundera på några alternativ.

Det är många liksom jag själv som funderar hur det ska bli med de nya systemet för sopor. Så de frågor jag får ska jag besvara och så lägga ut dem här på bloggen om det är fler som undrar. Här kommer några:

  • Fråga: Jag undrar om hur det blir med återvinningsstationerna i byarna/vilhelmina när det nu blir kärlhämtning. Dom gröna containerna försvinner det vet jag men som sagt kommer även återvinningstationerna att försvinna?
  • Svar: Återvinningstationerna finns kvar som i dag, möjligen kan det bli någon fler.Dessa stationer är inget som kommunen har makt över .
  •  

    Fråga: Skall vi isåfall lämna allt på Granbergstippen och kommer det då att bli mera öppentider om så är fallet?

Bara grovavfall ska lämnas på Granberget som kommer att ha samma öppentider som idag vilket kan komma att ändras utifrån ändrade behov.

     

     

 

Fråga: Sen undrar jag vem som skall hämta batterierna som vi har i byarna?svar:Kommunen kommer att hämta in miljöfarligt avfall där kommunen ställt ut behållare i övrigt ska det lämnas till miljöstation.

     

     

 

.

     

2 kommentarer

  1. Grönskjortan

    Vad du och dina alliansvänner ska fundera över är vad ni ska säga till de pensionärer och ungdomar som blir utan bostad när P-stugorna säljs. Något alt. boende finns inte i dagsläget. Du åberopar att de har besittningsrätt, men inte kan du på fullaste allvar tro att den som köper stugorna för 2-2,5 miljoner fortsätter att ha dem som hyresrätter? Fortsätter du på den linjen så är du antingen A) Naiv B) Inkompetent. Välj själv ifa, kommunalråd som du är. ”Jag värnar om kärnverksamheten” sa du, men om det inte finns någonstans att bo behövs ingen kärnverksamhet. Det är kanske så du vill ha det

  2. Mot grönburkarna

    Förstår inte vitsen jag med dessa soptunnor. Inte kan det då vara pga miljön som vi gör detta? Jag vet fler som tänker bränna sopor än som inte tänker bränna soporna! Så för miljön är det ju inte bättre direkt. Själv har jag redan ett 200 liters fat eldningsklart både här och i stugan och avfallet från dasset måste man väl slänga i skogen då gissar jag? För var ska det annars hamna? Det är ju inte så att man tar hem en påse skit från fjället för att kasta hemma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.