mäktigast i länet

I gårdagens Västerbottens Folkblad så hade man listat de 100 mäktigaste i Västerbotten där jag fann mig själv på plats 67. Det är en grannlaga uppgift att göra sådana här rankingar så man få vara lite imponerad av jobbet de gjort. Jag saknar några av de jag anser ska vara på listan, Maud Olofsson är den mest självklara då hon har näst mest makt i landet. Hon har dessutom makten över näringspolitiken som hon tagit ett enormt ansvar för. Ett ansvar så stort att Centerpartiets politik fått stå i skuggan då näringspolitiken varit så livsnödvändig att få ordning på för att Sverige skulle klara sig så bra som vi gjort genom finanskrisen. 

Sen kommer Chris Heister naturligtvis, som leder länet på flera områden och då framför allt då det gäller näringslivsutveckling och framtidsfrågor. Sen företagarna Crister Olsson som en av de företagare som har mest makt att förändra länets attraktion och Viktoria Nilsson som driver Knut Karlssons snickeri och lyfter fram kvinnors företagande på ett föredömligt sätt i alla möjliga maktsammanhang. Sen ska kanske Lennart Holmlund finnas där i toppen för vårt läns starkaste kommun och stad…

En kommentar

  1. §%

    Verkligen patetiskt att lista de minst maktlösa i länet. Bara VK kan hitta på nåt så förbajjat fånigt. Lista vilka kommuner som är maktlösast i Sverige hhahahha…. en vägtrumma på det… Är inte maktkoncentration just beviset på bristande demokrati? Jo, å det ska folk spegla sig i. Mytchet lustigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.