Jag, Centerpartiet och kärnkraftfrågan.

TV har ringt idag och de vill lägga fokus på en konflikt mellan inlandskommuner för de som vill bryta uran och de som inte vill bryta uran. Det är ju inte det handlar om. Det handlar om att vi ska jobba för att få fram alternativt energi och verkligen skapa förutsättningar för nya alternativ vad gäller förnybar energi. Jag är INTE för kärnkraft och kommer aldrig vara det. Min vision är att kärnkraften fasas ut och att vi inte börjar bryta uran samtidigt som vi utvecklar nya energitekniker och energieffektiviserar.  Uppgörelsen idag betyder att för att få bygga en ny reaktor måste man ta bort en gammal, företaget blir helt skadeståndsansvariga för all framtid och statliga pengar inte får användas till kärnkraft. När det gäller just skadeståndet kan jag tänka mig att företagen tittar på British Petroleum och funderar en runda till om de ska satsa medel på kärnkraft eller om det är smartare att lägga pengarna på alternativa energiläsningar.

Under Alliansens era har alternativen getts utrymme och vi har vågat ta i kärnkraftsfrågan. Den tidigare majoriteten har bara lagt ett lock på frågan då de inte vågat ta tag i den. Trots att Centerpartiet har så rotat kärnkraftsmotstånd så vågar vi ta i frågan och vi är inte naiva. Vi inser att det inte är möjligt att stänga kärnkraftverken idag då vi är beroende av den. Under alla år miljöpartiet ledde Sverige vid Socialdemokraternas sida hände inget alls. För mig är Centerpartiet det självklara miljötänkande partiet. Centerpartiet tar ansvar om än det känner på! J

En kommentar

  1. Peter Åberg

    Hur man kan tro att risken för att gamla kärnkraftverk byts ut mot nya ökar icitamentet för att ta fram alternativ energiproduktion övergår mitt förstånd.

    Och att miljöpartiet har lett Sverige är väl milt sagt uttryck för en skev verklighetsbild eller prov på en ren osanning. Kan bara konstatera att du börjat valrörelsen och att för dig verkar alla medel vara tillåtna.

    Hur många av de centerpartister som röstade mot kärnkraft som står bakom eran nuvarande linje kommer förvisso att visa sig vid valet. Kan bara konstatera att jag mött många gamla centerpartister som vänt C ryggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.