Bröllopsfest i Stockholm

 

I morse ringde väckaren halv 5, kastade på mig kläder och åkte från Sollefteå till Kramfors för att ta flyget till Arlanda. Som sällskap hade jag Britta som är kommunalråd i Arjeplog. Landade och tog Expressen in till stan, tog in på hotellet och Britta och jag hjälptes åt att fixa iordning oss, stryka klänningar, dra igen blixtlås åt varann och piffa oss i största allmänhet. Sen gick jag mot gamla stan där Centerpartiet hade en lunchträff innan vi i samlad tropp gick till stadshuset. Där väntade rigorösa säkerhetskontroller, poliser var 5.te meter, helikopter i luften och polisbåtar i vattnet. Alla presenter fick lämnas och registreras på ett långt bord och man fick skriva hälsningar i separata böcker på ett annat bord. Sen serverades rosévin och snittar i blå hallen där varje län hade ett eget litet podium. Musik och tal av Maud Olofsson inledde kalaset när kungafamilejn och Fredrik och Filippa Reinfelt ställt upp sig på trappavsatsen. Sen fick varje län gå och hälsa och prata med de ”ärade”. Västerbotten gick näst sist då Skåne gick först och Norrbotten sist. Även alla i regeringen fanns med.
Jag pratade först med statsministern och sa att han skötte sig rätt bra men att landsbygdspolitiken kunder bli bättre, Filippa tackade för senast och tyckte att vi hade haft det trevligt på trettondagen när vi var på bal hos landshövdingen. Jag gratulerade brudparet och berättade om de gåvor som skolbarnen sänt dem. Jag sa att jag och alla Vilhelminabor hoppades att de skulle komma och hälsa på hos oss då vi har så mycket vi och skolbarnen vill visa dem. Daniel sa att det vore bra om jag kunde påminna slottet så att det inte tappades bort. Jag tackade kungen för hans goda arbete som ambassadör för Sverige och helt otroligt så kom Silvia håg att vi ätit lunch tillsammans på nationaldagen när Vilhelmina firade jubileum. Hur kan hon komma ihåg sånt?? Har hon nån som påminner via en snäcka i örat eller???
Sen var det över och jag och Britta sprang i ösregn tillbaka till hotellet då jag hade brått då jag skulle iväg på en träff med Näringsdepartementet och Britta skulle hem med flyget och det tog längre tid än planerat. Nu ligger jag med Sofi bredvid mig i hotellsängen. Då jag inte kom mig hem ikväll så passar jag på att umgås med min dotter och hennes stora mage ända fram till Söndag.  Vi tittar nu på TV sändningen som pågår utanför vårt hotellfönster på Hötorget. Så nära men ändå så långt ifrån….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.