Krisen över!

UNIONEN säger att vi är på väg ut ur krisen och att det går uppåt för alla branscher och bäst för byggbranschen. De har frågat företag om deras framtidsplaner och det ser ljust ut. Det är ju skönt att höra ännu ett tecken på att det går åt rätt håll. Men att andas ut för kommunens del är det inte tal om.

Vi har samma kurvlutning då det gäller befolkningsutveckling vilket gör att det är samma kurvor. Jag undrar hur lång tid det kommer att ta innan kurvorna börjar vända uppåt, 10 år kanske?? Huvudsaken är att jag får vara med om det!

En kommentar

  1. ivar

    Det behövs en helt förändrad syn från samhället för att befolkningskurvan ska vända. Så att ungdommen stannar kvar och att mera medelålders personer flyttar in till glesbygden. Ska man bara lita på marknadskrafterna så får vi nog vänta i flera generationer innan det blir någon vändning. Det som behövs är kraftfulla insatser från stat och regering med att skaffa varaktiga jobb och ev. skattelättnader för företag som startar i glesbygden. Något som liknar vad nybyggarna fick när dom började att bosätta sig här för 2-300 år sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.