Bittra och elaka

Bittra äldre män som trampar på duktiga kvinnor är ett av de värsta jag vet. De gör nästan vad som helst för att hålla sig kvar i någon form av maktposition och gör vad som helst för att få stå i rampljuset en stund. De kan inte acceptera att en kvinna nått längre, tjänar mer, är framgångsrik och får ljuset riktat mot sig.

Det bästa exemplet är Börje Hörnlund och hans personliga hatkampanj mot Maud och Centerpartiet. Den energi han lägger ner på att trampa ner borde kunna nyttjas till något mer givande. Han har inte varit medlem i Centerpartiet de senaste 5 åren men skriver ändå ner partiets inre arbete som han inte vet någonting om. Nu kommer han ut med en bok lämpligt till valet där han antagligen kommer att spy galla och konstruera sin egen historiebeskrivning som då ingen kan argumentera emot.

Han kommer antagligen att uppmana till att folk ska rösta på andra kandidater i andra partier bara för att försöka få någon sorts makt inför valet. Att ideologierna krockar har i dessa sammanhang ingen betydelse, det viktiga är att slå ner på det man vill motarbeta och då finns inga ideologiska hänsyn.

Tidningar och media måste se igenom dessa mäns strategier. Min uppmaning till Börje och andra bittra gubbar är att tänka om. De skulle själva må så mycket bättre om de vände det negativa till något positivt den tid den har kvar på den här planeten. Både för sin egen skull och för andras.

En kommentar

  1. A Jonsson

    Bittra äldre män som trampar på duktiga kvinnor har jag absolut inget till övers för, men man måste skilja på bittra äldre män och personer som har civilkurage att ta ställning, när ens eget parti sviker!
    Centerpartiet har ju tydligt visat väljarna att det inte finns någon fråga som är för ”helig” för att inte kunna kompromissas bort. Det leder till ideologisk vilsenhet och får till följd att man tappar röster, men det kanske inte är ett lika stort problem som besvikelsen över sina tidigare partikamraters ställningstaganden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.