Vårdnadsbidraget

I Vilhelmina kan föräldrar som vill stanna hemma med sina små barn söka vårdnadsbidrag från kommunen. Detta infördes av oss i Alliansen. Att föräldrar själva kan avgöra och välja är det viktigaste för oss. Valfriheten är det viktigaste.

Vi tycker att alla människor ska få välja hur man vill leva sitt liv, det ska inte vara politiker eller tjänstemän som ska bestämma över oss människor. Så om föräldrarna vill så ska de kunna välja vårdnadsbidrag eller privat förskola eller kommunal förskola eller  familjedaghem eller hur de nu själva väljer att leva sina liv.  

3 kommentarer

  1. Röstfiske

    Valfriheten existerar redan! Önskar man vara hemma är det fritt val, men inte skall skattepengar gå till detta när man inte förvärvsarbetar!
    Vart har nu arbetslinjen tagit vägen Kristoffersson?
    Nej, desperat röstfiske är vad det är!
    Nu vet väljarna att båd KD och C i Vilhelmina är för vårdnadsbidraget! Heder åt Eliasson FP som säger att det inte är den primära frågan utan att vi har en bra barnomsorg i kommunal regi!

  2. Förälder

    Håller med! Varför kan inte både bra barnomsorg finnas och ändå en valfrihet. Tänk alla föräldrar som kämpar för att kunna bo kvar, många familjer har en förälder som arbetar borta och den andra arbetar kvällar och helger när det inte ens finns barnomsorg. Tror att det är lätt att rösta ner vårdnadsbidraget när man själv inte är i en sån situation. Vill vi istället att småbarnsföräldrar som inte får det att gå ihop flyttar från kommunen?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.