Tiodubblad vind

Sedna 2006 har det blivit mer vindkraft iSverige. Under de senaste 4 åren har vindkraften ökat med det tredubbla. Utbyggnaden har vuxit enormt. Från årskiftet kommer det att öka än snabbare och en tiodubbling är klar om ett år.  Min förhoppning är att de vindkraftsparker som planeras i vår kommun kommer att få miljöprövningarna klara och komma igång då det totalt skulle skapa mer än 20 årsarbetstillfällen. Under byggtiden skulle det handla om flera hundra jobb.

2 kommentarer

  1. Berndt Lundqvist

    Maria nu måste Du sakna information om vad det innebär att bygga vindkraftverk i Vilhelmina. Visst arbetstillfällen under byggtiden – huvudsakligen arbetare från Danmark, Polen och Tyskland. Inget att räkna med än under en mycket kort period.

    För kommunens och Sveriges största näring Turism, betyder detta ingrepp mindre turister. Därmed färre arbetstillfällen inom kommunen som även berör handeln och servicenäringen. Nej man måste satsa på framtiden – Vilhelmina har redan under min ungdom skövlats genom vattenkraftsutbyggnaden. Hur kan du fortsätta denna skövling ställer jag mig frågande.

  2. ivar

    Du skriver att det skulle ge flera hundra jobb om dom får bygga vindkraftverken. Hur många vilhelminabor får dom jobben? Är det inte frikonkurrans som gäller på bygget så då kan det istället vara flera hundra polacker som får jobb och ingen vilhelminabo. Har du tänkt på det eller har du gjort något förbehåll att jobben ska gå till bosatta i Vilhelmina?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.