Vänstern har lagt in backen!

Igår presenterades vänsterpartierna sitt valmanifest där jag är förvånad över flera saker som jag trodde de skulle se annorlunda på . De lägger ett stort ansvar på kommunerna då det gäller att betala för de förslag de lägger fram. Vet de inte hur det står till i kommunerna? Hur ska kommunerna klara av detta då behoven ökar och resurserna minskar? De kräver att kommunerna fullt ut ska finansiera deras förslag på äldreomsorgen, men de säger ingenting om hur kommuner med sned demografisk situation ska kunna hantera detta. Hur ska det hanteras i Sorsele, Vilhelmina och andra kommuner med stor andel äldre?

Ett annat förslag som ja undrar över är att företag ska tvingas att vara jämställda. Ett litet företag med en man söm anställd och ägare skulle då tvingas att anställa en kvinna oavsett.  Att tvinga företagen till jämställdhetsplaner, även om man som företagare bara har en anställd, kommer inte åt det grundläggande problemet. Centerpartiet menar att strukturella förändringar, som att öppna upp välfärdssektorn så att fler kvinnor kan starta företag samt sänkta skatter är förändringar som gör skillnad och ökar kvinnors frihet både på lång och kort sikt. Att RUT avdraget stärkt jämställdheten och minskat arbetsbördan för många kvinnor och skapat jobb för andra tar man ingen hänsyn till.
 
Och döm av min förvåning då vänstern anser i sitt förslag att RUT ska bort men ROT avdraget ska vara kvar, vad är skillnaden mer än den könsmässiga fördelningen och vilka som gagnas av skatteavdraget. Jag förstår inte rimligheten i att göra skillnad på ROT och RUT.
 
Det mest skrämmande i förslaget är den totala oförståelsen för hur tillväxt skapas och att det krävs företag för att finansiera välfärden. Ett mycket olyckligt steg av Socialdemokraterna att gå i Vänsterpartiets ledband då det gäller detta. Mona Sahlin trodde jag förstod bättre då hon gått ut och pratat om företagens betydelse.  De väljer att backa in i framtiden när det egentligen bör handla om att gå framåt, då går de bakåt!

5 kommentarer

  1. ivar

    Hur var det med kostnaderna för kommunerna som kom med den nuvarande regeringen? Har du snackat med dina kompisar om det?

  2. ivar

    Du brukar framhäva jämställdheten mellan könen men när det kommer förslag från oppositionen så protesterar du, speciellt när du har någon i närheten som kan drabbas. Jag tror att det skulle bli fler kundbesök om Allservice anställde en ung kurvig blondin att ta emot kunderna än att ha en gubbe i sina bästa år med svarta fingrar.

  3. Åke Nilsson

    Maria
    Om du inte förstått det så kommer den rödgröna regeringen att tillskjuta pengar till kommunerna för att de ska klara av sina åtaganden. Jag förstår att du är besviken på dina regeringskompisar som dragit åt svångremmen för kommunerna. Så går det när man sänker skatten med 100 miljarder. Någonstans måste det synas.

  4. Maria Kristoffersson

    Jag ser i vänsterns valmanifest är att de kommer att ta pengarna från alla som idag jobbar. En undersköterska kommer alltså att få mellan 1 000 -2 000 kr mindre i sitt lönekuvert om ni får makten. Vänsterkartellen har inte heller talat om var de ska ta pengarna ifrån, de har pratats om att Ohly har en egen tryckpress! Det är intressant att höra att du Åke förlitar dig på bidrag från staten istället för att göra de nödvändiga anpassningarna som krävs i vår kommun. Jag ser inte ett enda ord i ert valmanifest om Norrland eller inlandet, det verkar som om vänstern tycker vi ska centraliseras bort

  5. Emma, stolt center

    Måste säga att du är en otroligt stark kvinna och en utmärkt förebild för många av oss unga i Vilhelmina. Var på debatten som ägde rum på folkets hus idag, och ni får tacka representanten för flera nya röster, inte minst i kommunvalet. Tack för allt du gör för Vilhelmina Maria!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.