Jobben som ger välfärd skapas av företag

Centerpartiet är Alliansens företagsamma röst. Vi inte bara pratar om jobben, vi jobbar handfast för att skapa förutsättningar för fler jobb. Det är ju så att är vi fler som jobbar så får vi in mer i den gemensamma kassan som vi kan dela på i skolor, äldreomsorg, bättre vägar och ett attraktivt ställe att bo och verka i.

Grunden för nya jobb är nya företag. Utan dem är det ingen som anställer och ingen som betalar in skatt för att vi ska kunna anställa människor inom välfärden. Det måste bli lika naturligt för en ung människa att starta företag som att bli anställd.
Ett sätt som vi tror på är att halvera restaurangmomsen då det skapar tusentals nya jobb. Var tionde lunch blir gratis med sänkt restaurangmoms.
 
Vi tror inte på att fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga som vänstern vill, en fördubbling av arbetsgivaravgiften leder till ökad ungdomsarbetslöshet.
 
Vi vill fortsätta att jobba framåt, tillsammans med företagarna skapar vi det framgångsrika samhället som kreerar penar till välfärden.

3 kommentarer

  1. besviken

    Sänka skatterna med 150 miljarder och inte ett öre mer till kommunerna? Landstinget kryper på knäna och osthyveln kommer köras i botten nästa år.
    Prata inte strunt bästa kommunalråd i Vilhelmina.
    10-20 miljoner till din hemkommun hade varit gränsen för anständighet liksom 200-300 miljoner till landstinget. Det handlar INTE om antalet jobb utan en moderatledd regering som skär bort välfärden.
    Som du skriver under på det här visar bara ditt svek mot Norrland. Din lojalitet mot Reinfelts ”kompisgäng” är rent skrämmande.

  2. ivar

    Som företagare vill jag ha borttagna arbetsgivaravgifter och lagar som hindrar mig ifrån att sparka och anställa vem jag vill. Och mycket mindre pappersexercis med myndigheter så att jag kan ägna mig helhjärtat åt mitt företag. Det är ungefär vad som Alliansen lovade inför förra valet. Löftena verka ha blåst bort med vinden som ska driva vindkraftverken. Det enda som hänt är att jag kan få gratis okvalificerad arbetskraft från arbetsförmedlingen.

  3. Ensamföretagare

    Du Maria, inför valet 2006 lovade Maud Olofsson, att om hon kom i regeringsposition skulle hon medverka till att sänka arbetsgivaravgifterna för små och medelstora företag.
    Hon skulle se till att byråkrati och regelverket för näringslivet skulle minska.
    Vad hände?
    Maud Olofsson blev högsta ansvarig för näringslivsfrågorna (näringsminister), hon genomförde en höjning av arbetsgivaravgiften för småföretagen i glesbygden genom att ta bort reduktionen av avgiften i stödområdena.
    Hon har genomfört en fördyring för småföretagen, genom förlängning av sjuklöneavgiften för anställda.Mera regler…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.