Kommunalrådet berättar om vecka 37

 

Kommunalrådet berättar om vecka 37
Måndag har vi politisk ledningsgrupp som vanligt och sedan har jag och Åke planeringsträff för aktuella frågor och som förberedelser inför morgondagens arbetsutskott. På eftermiddagen har vi besök av Gun Renman som Landstingspolitiker i valstugan. Sent på eftermiddagen ringer Åsa Torstensson och undrar om det går bra om hon kommer upp och träffar oss på onsdag. WOW!!! Jag blir väldigt glad då jag jobbat hårt detta. Det blir intensivt arbete via sms och mail för att kalla ihop alla inblandade företag och intresserade företag och kommunföreträdare då det blir extremt kort varsel.
På kvällen är det debatt på Folkets Hus. Hett!
Tisdag Har arbetsutskott med budgetberedning på förmiddagen och äter skollunch på Hembergsskolan. Sen skolinformation för Hembergsskolan där jag berättar om vad som driver mig och vad Centerpartiet står för. Eleverna är uppdelade i grupper och det blir en intensiv eftermiddag. På kvällen har jag föräldramöte för Natali på Strandskolan och det är som vanligt trevligt och informativt. De har börjat arbeta efter skolreformen som träder ikraft 2011 redan nu. Det ska bli intressant att följa den processen från nåt gammalt till någonting nytt. 
Onsdag En härlig dag. Har besök vid olika företag på flörmiddagen Vilhelmina Shakt och transport som berättar om sin verksamhet. Vi pratar även om deras satsning i Kittelfjäll och hur kommunens beslut påverkar deras planer. En mycket bra träff där vi fick många goda synpunkter och idéer. Sen åker vi till Carina och Robert på Kolgården som vanligt fantastiskt driftiga, duktiga och framtidsinriktade. Även här är det b ra samtal med goda synpunkter. Sen åter vi lunch på Gårdsbutiken och pratar med Martin om hans fina arbete med anläggningen och planerna vidare. Man blir lätt imponerad av alla goda krafter som finns i vår kommun.
Hämtar Åsa Torstensson och 5 personer till bla SÄPO på flyget. Hinner skvallra lite i bilen på väg in till Vilhelmina och sen håller jag i en träff där ett stort antal företag slutit upp för att berätta om expansionen inom turismen och behovet av flyg och vägar. Det var ett fantastiskt bra möte där vi verkligen fick fram regionens behov. Kändes nästan som om vi genrepat! Åsa var nöjd då hon fick argumenten klarat för sig och verkligen förstår vad vi är på väg emot och vilka stöd vi behöver från staten. De 2 miljarderna bockar vi av. Skjutsar sedan henne tillbaka till flyget och hinner prata lite mer privat. Trött och nöjd kör jag tillbaka hem och fortsätter jobba inför valet. Är så tacksam för att företagen ställer upp som de gör och det känns så otroligt bra att känna stödet från ministern.
Torsdag är jag på företagarmöte på morgonen på Stenmans där vi pratar om Mikaelihelgen och arbetet med att få hit knallar. Supersnälla silver Sara och Stålhenrik kommer så jag måste låna mig några barn för att gå dit. Pappersarbete och telefonsamtal bla en man som är upprörd över våra gator. Är i valstugan på eftermiddagen och träffar ungdomar, äldre och andra politiska partiers företrädare.  Ett par tusen flygblad ska ut i brevlådor och det är tur att jag har systersöner som gillar trappor.
Fredag Åker till Umeå tillsammans med Göran Lidström och Inger Bodin som jobbar med böckerna En lappmarksbygd mot framtiden. Detta arbete sker i samarbete med DAUM en organisation som jobbar med folklivsfrågor, språk och kulturhistoria. Jag ahr lunch med Centerpartiets valarbetare och avtackar dem som vice ordförande i distriktsstyrelsen. Vi åker sen till länsresidenset där vi gratulerar landshövdingen som fyller 60 år och som inbjudit kommunerna med presenter i form av Bokserien nämnd ovan från Vilhelmina, Dorotea kommun har skickat en låda med diverse amt och Åsele sänder en bok och en jägerlapp, Jag har ett antal personer på min lista som jag ska prata med vid den här träffen omkring flyget, destination södra Lappland och fjällvägarna. Jag betar av dem alla och bästa samtalet har jag med Kristina Lugnet som är GD för Tillväxtverket. Men även med mina kamrater på andra poster som är viktiga för tillväxtarbetet hemmavid. På vägen hem skriver jag denna blogg och sms,as med Maud. Sen hem och på middag på Hotell Wilhelmina med familjen och kamrater.
Lördag: Är det valarbete hela dagen och på söndag ska jag sitta i vallokalen för att ta emot röster mellan kl 11-14 och sen räkna röster efter kl 20.00. Därefter är det valvaka där vi ska dricka champagne och fira valsegern !! På måndag fyller jag år så då ska vi fira än mer.

2 kommentarer

  1. Mats

    Ska aktiva politiker och förtroendevalda vara valförrättare? Att kommunstyrelse ordförande räknar röster kanske det inte är någe fel i, men det känns lite konstigt måste jag säga.

  2. maria

    Man väljs som valförättare från båda blocken. Så de flesta politiker är med och jobbar i vallokalerna. Jag och Viveka brukar båda vara med i vårt valdistrikt. EPersoner från vardera sidan plus tjänstemän. Det är ett sätt att säkerställa att det går rätt till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.