Nya socialdemokratin

Det ska bli spännande att se hur de "nya Socialdemokraterna" kommer att forma politiken med den nya partistyrelsen och den nya kommunalordföranden. Den nya socialdemokratiska linjen kommer säkert at ge effekt även för oss som nu det kommande fyra åren ska ledas av denna ideologi. De nya ledamöterna i partistyrelsen har en modernare uppfattning och är allt annat än traditionalister. De förespråkar konkurrens och att öppna upp för privata driftsformer för att öka kvalite och effektivisera och för att släppa fram kvinnorna på arbetsmarknaden och i näringslivet. Den nya kommunalordföranden säger att man inte ska ha politiska uppdrag om man är fackligt aktiv. Det tÿcker jag är mycket klokt, framsynt som hon är Annelie, och jag hoppas att detta direktiv slår igenom redan nu i nomineringsarbetet inom socialdemokraterna. Jag ser fram emot att följa processen för socialdemokratin för att bli ett mer modernt parti.

2 kommentarer

  1. Lasse

    Maria, tycker du att socialdemokraterna är omoderna och behöver förnyelse?

    Tror du förändringsarbetet kommer påverka även sossarna i Vilhelmina? Du skrev ju själv något om patriarkatets återtåg iom segern i lokalvalet.

  2. sylvia

    BRA, att dom som är fackligt aktiva inte ska ha politiska uppdrag. Då blir facket kanske mer engagerade i medlemmarna. Som det är nu håller facket på arbetsgivaren. Ser fram emot en förändring i Vilhelmina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.