Dagens fullmäktigegrupp

En intressant dag med information om det viktiga arbetet vi drivit i Destination Södra Lappland. En mycket bra dragning som vanligt när Björn och Yvonne håller i rodret. Det är nu viktigt att det nya politiska laget förstår vikten av detta arbete och hur viktigt det är att vi alla pratar väl och har förståelse för hur tillväxt bygger välfärd.

Den andra dragningen var om Kittelfjäll där det är stora investeringar som väntar både för privata företagare och för kommunen för att skapa en hållbar turistort i världsklass.

Sen pratade vi som är kvar i Alliansen i Vilhelmina  om budget för 2011 där det inte skiljer så mycket i siffror mer än i socialnämnden där majoriteten har lagt in den ökade finansieringen som de räknar med. Det är alltså inte så stora skillnader i våra förslag i pengar räknat men innehållet skiljer. 

Vi pratade även om de nyval som antagligen ska ske av vice ordförande i kommunstyrelsen där majoriteten har velat bestämma vilken opposition de ska ha. Vi får se vad som händer i denna fråga.

Vikitga frågor att ta ställning till i ett demokratiskt samhälle är både hur vi använder skattebetalarnas pengar och hur väljarnas röster respekteras. Så kommunfullmäktige den 20 december blir viktigt ur demokratisynpunkt.

3 kommentarer

  1. Åke Nilsson

    Vi från majoriteten (S+V) vet vad vi vill med utvecklingen. Vi kommer att satsa på både destinationsbolaget och Kittelfjäll. Tyvärr kan vi redans se att alliansen är splittrad. På Vilhelminabloggen kan vi se att KD med Göran Jonszon inte vill vara med och utveckla kommunen.

  2. Ja jag tänker vara anonym

    GZ är den ende som har kommit med en någorlunda saklig redogörelse för denna affär. Ja visst han säger också vad han tycker, men det är bra mycket bättre än de floskler man har fått från andra håll. Från S sida har man till exempel bara fått höra att man är en baksträvare och ovillig att satsa om man inte genast går med på att detta är en bra affär. Tänk om man kunde få en saklig redogörelse för varför man går med på detta lån från deras sida. Sen undrar jag varför det är så tyst från andra håll än KD? C säger t.ex. varken bu eller bä. TS anmäler beslutet privat, ej med partiet. Skumt.

  3. Jonny Kärkkäinen, Kd i Vilhelmina

    Åke Nilsson får det att låta som att Kd är mot näringslivsutveckling bara för att vi inte vill kasta in miljoner av skattebetalarnas pengar i ett högriskprojekt i Kittelfjäll. Vi har idag även lämnat in en överklagan till förvaltningsrätten för hanterandet av detta framstressade ärende. Socialdemokraterna vill försöka visa handlingskraft men det enda man åstadkommer är att skjuta sig sjäv (och medborgarna) i foten. Jag vädjar till den nya majoriteten att besinna sig och inte ”gambla” bort skattemedel. Vi i Kd vill satsa både på sansad och seriös näringslivsutveckling samt vår kärnverksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.